Редица страни затягат мерките срещу коронавируса.Една от тях е Румъния. ...

Редица страни затягат мерките срещу коронавируса.Една от тях е Румъния.

Пандемията не е свършила: Редица страни затягат мерките

Редица страни стягат ограниченията против ковид.

Една от тях е Румъния. В северната ни съседка се връща вечерният час, а в шест района на Русия дните до 7 ноември са оповестени за неработни.

В Румъния излизането във времевия откъслек от 22 до 5 часа ще бъде неразрешено за неимунизираните. Имунзираните и преболедувалите няма да имат лишения.

Обществените места на закрито ще се посещават единствено със "зелен документ ". Изключение има за питателните магазини, аптеките и религиозни храмове, предадеОще по темата25 окт 2021 13:0826125 окт 2021 10:55386Още по-строги ограничения са в действие в Русия. От през днешния ден в шест района на страната хората няма да работят. Президентът Владимир Путин дефинира платени неработни дните от 28 октомври до 7 ноември.

В Чехия носенето на маски на закрито става наложително, в това число на работното място.

От Световната здравна организация сигнализираха, че пандемията е надалеч от своя край.

Директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус акцентира, че пандемията ще завърши, когато светът взе решение да постави край.
"Нещата са в нашите ръце. Ние имаме всички нужни принадлежности, както публични, по този начин и медицински. Но светът не ги употребява добре ", добави той.

Във Франция се организира опит – популяризира ли се Ковид-19 сред имунизирани. За задачата в нощен клуб, на закрито, без маски са взели участие единствено имунизирани хора, с цел да се ревизира по какъв начин и наистина ли вирусът се предава.

Източник: dnes.bg