Редица страни постепенно се отварят след строги ограничения заради коронавирусната

...
Редица страни постепенно се отварят след строги ограничения заради коронавирусната
Коментари Харесай

Редица страни смекчават мерките срешу пандемията

Редица страни последователно се отварят след строги ограничавания поради коронавирусната пандемия.

Милиони поданици на Англия още веднъж могат да се събират навън при ограничавания в броя на хората, да прегръщат околните си и да посещават закрити заведения. Островът връща някои свободи в Англия, Уелс и по-голямата част от Шотландия. Отварят и музеи, хотели, театри и игрища. Домашни празненства се позволяват за най-много шест души или две семейства.

" Фантастично е. Още няма 11, а към този момент закусвах два пъти в заведения на закрито. Популяризирам прелестните заведения за хранене в нашия град. Започнахме най-голямата вътрешна туристическа акция в историята на Лондон. Тя окуражава столичани да се върнат в Уест Енд, само че също и хората в страната, които може да са изпаднали в отчаяние и не могат да почиват зад граница, да видят и да опитат най-хубавото от света, тук в Лондон ", сподели кметът на Лондон Садик Хан.

Забраната за пътувания в чужбина отпада, само че се замества от нови правила. Според тях карантина при завръщане не се постанова единствено за някои дестинации. Премиерът Джонсън увери, че държавното управление следи от близко обстановката с индийския вариант. Оставащите ограничавания в Англия може да паднат на 21-ви юни.

Турция разхлабва строгите ограничавания, наложени преди две седмици и половина. Разрешава се придвижването на хора денем, само че остава в действие вечерният час през седмицата сред 21 и пет сутринта, както и възбраната за излизане от петък вечер до понеделник заран. Пътуванията сред градовете са позволени отвън полицейските часове, заведенията за хранене ще сервират единствено за у дома. Моловете ще работят през седмицата, само че спортни зали и кина остават затворени. По-значително облекчение на ограниченията е планувано през юни.

300 евро санкция чака пасажерите, които се возят без маска в автомобил в Гърция, предава БНР. На глоба не подлежат само родственици на един адрес. Остава ограничаването за до двама пасажери и водач в автомобил. Изключение се прави за деца на едно семейство. Глобата за нарушителите още веднъж е 300 евро на всеки в автомобила. Шофиращите с антирадар рискуват санкция от 2000 евро. Остава в действие и вечерният час - от 30 минути след среднощ до 5 сутринта пътуването е позволено единствено при последна нужда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР