Редица страни от Европейския съюз са открили до 16 милиарда

...
Редица страни от Европейския съюз са открили до 16 милиарда
Коментари Харесай

Страни от ЕС откриха неразпределени милиарди евро

Редица страни от Европейския съюз са разкрили до 16 милиарда евро неразпределено финансиране за блока, оповестява английският вестник Financial Times, базирайки се на посланик от Европейски Съюз.

По-рано европейски източник заяви, че водачите на блока на срещата на върха в Брюксел на 26 и 27 октомври ще обсъдят в това число корекцията на многогодишния бюджет на Европейски Съюз до 2027 година, с цел да се плануват в него 50 милиарда евро за макрофинансова помощ за Украйна за интервала от 2024 до 2027 година. Според източника, в Европейски Съюз са настроени да съгласуват това финансиране за Киев до края на тази година.

" Дания и други страни откриха до 16 милиарда евро неразпределено финансиране от Европейски Съюз, което Брюксел наподобява не е взел поради, когато е изискал спомагателни 100 милиарда евро за идващите четири години ", написа през днешния ден вестникът.

Дипломатът декларира пред изданието, че това дава ясно да се разбере, че Европейската комисия " не си е написала вярно домашното ", преди да изиска доста...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР