Редица са предизвикателствата, с които ще се сблъскаме, ако утре

...
Редица са предизвикателствата, с които ще се сблъскаме, ако утре
Коментари Харесай

Терзиев: Ако Столичният общински съвет не избере утре председател, ще имаме проблеми

Редица са провокациите, с които ще се сблъскаме, в случай че на следващия ден Столичният общински съвет (СОС) не избере ръководител.

Това сподели кметът на София Васил Терзиев пред публицисти, откакто направи инспекция на Столичното дружество за отнасяне на боклуци, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му най-големият проблем е, че София остава с план-сметката от предходната година. Рамката на градския превоз ще остане същата като предходната година, което ще докара до доста проблеми. Две от най-важните неща, които Столичната община би трябвало да прави, е да се грижи за градския превоз, както и за сметовизвозването, изясни столичният кмет.

Няма да може да бъде признат бюджет, което значи, че ще би трябвало да работим с бюджета от 2023 година, добави Терзиев. Според него да няма определен ръководител на СОС, е огромен проблем, тъй като системата работи по този начин - в случай че нямаш определен ръководител, не може да се образуват комисии и СОС не може да проработи обикновено.

Терзиев уточни, че са водени и се водят диалози с политическите групи, с цел да може да се стартира работата за София. Кметът изясни, че от страна на администрацията, всичко, което е допустимо, го правят.

Столичният кмет изясни, че липсват над 70 млн. лв., с цел да се разплатят по плановете за водния цикъл. В сметките на общината пари за това няма, сподели Терзиев и добави, че те ще би трябвало или да бъдат заети, за което пък би трябвало решение на СОС, или да бъдат пренасочени от някъде другаде, за което още веднъж би трябвало решение от СОС. Той изясни, че в случай че не съумеят да намерят тези пари, ще се наложи да изгубят 40 млн. лв. безплатна помощ и няма да могат да аплайват за над 200 млн. лв. от идващия цикъл. Струва ми се безконтролно да загубим тези пари, единствено тъй като не сме съумели да изберем ръководител на СОС, сподели още Терзиев.

 

На три свои съвещания новоизбраният Столичен общински съвет не съумя да излъчи ръководител.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР