Редица републиканци в Камарата на представителите водят преговори за блокиране

...
Редица републиканци в Камарата на представителите водят преговори за блокиране
Коментари Харесай

Висши републиканец от камарата казва, че членовете на Републиканската партия са готови да блокират Йордания

Редица републиканци в Камарата на представителите водят договаряния за блокиране на пътя на конгресмена Джим Джордан към председателския пост, до момента в който републиканецът от Охайо се пробва да наложи гласоподаване във вторник, съгласно голям брой източници от Републиканската партия.

Един почитан републикански член на камарата, който е част от опозицията на Джордан, сподели пред CNN, че съгласно него има почти 40 гласа „ срещу “ и че той персонално е приказвал с 20 членове, които са подготвени да отидат на думата и да блокират пътя на Джордан, в случай че републиканецът от Охайо принуждава поименно гласоподаване във вторник.

„ Приблизително 20-те, с които приказвах, знаят, че би трябвало да сме готови “, сподели членът. „ Не можем да позволим на дребната група да диктува на цялата група. Те желаят малцинство от болшинството да диктува и като червенокръвен американец аз отхвърлям да бъда жертва.

Но различен източник от Републиканската партия, осведомен с въпроса, споделя, че Джордан е провел позитивни диалози с членовете и има вяра, че до вторник вечерта ще бъде определен за представител на Камарата. Източникът сподели, че е „ евентуално “ гласуването въпреки всичко да се организира във вторник и че Джордан може да реши да отиде на няколко гласувания на пода, в случай че е належащо.

Очаква се републиканците да се срещнат при закрити порти в понеделник вечерта.

И въпреки всичко към момента има забележителна съпротива против Йордания. Членът на Републиканската партия споделя, че има някои републиканци, които са критици на Джордан и не желаят да го поддържат – и има други, ядосани на хардлайнерите, които победиха Кевин Маккарти и потопиха водача на болшинството Стив Скализ, и не желаят да възнаградят тези ходове, като изберат Йордан, който е пожеланият от тях претендент.

„ Знам за доста сложни номера. …Не можем да възнаградим това държание “, сподели депутатът от Републиканската партия. „ Не можем да позволим на дребна група да бъдат диктатори. “

Републиканската конференция номинира Джордан за представител предходната седмица, откакто Скализ се отхвърли от кандидатурата си за ролята. Първоначално Скалис беше определен от конференцията за неин номиниран – откакто победи Джордан със 113-99 при първото гласоподаване на конференцията – само че повече от дузина републиканци споделиха, че няма да гласоподават за Скалис, което го принуди да се отдръпна.

Сега Джордан е изправен пред същия проблем от републиканците, ядосани от отстраняването на Маккарти и дребна секта на конференцията, която отхвърля да застане зад Скализ, откакто той завоюва първото гласоподаване. След номинацията на Джордан той организира второ, скрито гласоподаване в конференцията дали републиканците ще го поддържат на пода. Петдесет и пет републиканци гласоподаваха срещу.

За да бъде определен за ръководител, номинираният би трябвало да завоюва болшинството от цялостния състав, което сега е 217 гласа заради две свободни места. Това значи, че Джордан или който и да е различен републикански претендент може да си разреши да загуби единствено четири гласа на Републиканската партия в Народното събрание, в случай че всеки демократ гласоподава за водача на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис.

Някои от съдружниците на Йордания упорстваха за гласоподаване в залата, с цел да се опитат да извикат съперниците, които не стоят зад републиканеца от Охайо. Но конгресменът Дан Креншоу от Тексас се опълчи на сътрудниците си от Републиканската партия в Камарата, които възнамеряват да съберат поддръжка за председателството на Йордания посредством акция за публичен напън, наричайки го „ най-глупавото нещо, което можете да извършите “.

„ Това е най-глупавият метод да подкрепим Джордан “, сподели Креншоу пред Джейк Тапър в предаването „ Състоянието на Съюза “ на CNN в неделя. „ Като някой, който желае Джим Джордан, най-глупавото нещо, което можете да извършите, е да продължите да вбесявате тези хора и да ги закрепвате. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР