Редица настоящи и бивши световни лидери почетоха с изявления паметта

...
Редица настоящи и бивши световни лидери почетоха с изявления паметта
Коментари Харесай

Световни лидери почетоха принц Филип

Редица сегашни и някогашни международни водачи уважиха с изказвания паметта на принц Филип. Припомняме, че брачният партньор на английската кралица Елизабет II си отиде след дълго боледуване

По време на ръководството на Елизабет II Филип оглавява разнообразни английски и интернационалните организации, в това число Световния фонд за дивата природа (WWF), и заема други почетни длъжности - от маршал на Военновъздушни сили до лорд-адмирал. Той се занимава интензивно с климатичните промени.

Оттегля се от интензивно присъединяване в публичния живот през 2017 година, само че намира метод да работи за разнообразни дела и от отдалеченост.

Именно тези негови интензивности акцентират в изказванията си водачите , измежду които преди всичко английският министър председател Борис Джонсън и предшествениците му на поста - Дейвид Камерън, Тереза Мей и Тони Блеър.

Испанският крал Фелипе и кралица Летисия показаха скръбта си от загубата.

Американският президент Джо Байдън и неговите прародители Доналд Тръмп, Барак Обама, Джордж Буш, Бил Клинтън и Джими Картър също означиха тази дълга и забележителна работа на английския народ, както и споделиха персонални усещания от контактите си с покойника.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен , френският държавен глава Еманюел Макрон, съветският президент Владимир Путин, израелският министър председател Бенямин Нетаняху и немският канцлер Ангела Меркел също изрекоха своите съболезнования.
 Почина брачният партньор на кралица Елизабет II принц Филип
Почина брачният партньор на кралица Елизабет II принц Филип

Трябваха му още два месеца, с цел да навърши 100 години

Херцогът на Единбург ще бъде запомнен като високо уважаван, деен държавник и активист във Англия, в Британската общественост и в света. Приемете дълбоката благодарност към делото на Принц Филип от хилядите български младежи - участници в основаната от него интернационална Младежка стратегия " Награда на Херцога на Единбург ", за неговите грижи и отговорност за бъдещето на младежите ". Това уточни президентът Румен Радев в съболезнователния адрес до Нейно Величество Елизабет II.

Лондон прикани искащите да отдадат респект на Филип да не се струпват по време на траурните церемонии, защото ще се нарушат наложените правила против разпространяването на ковид.

Филип ще бъде заровен с кралски, а не държавни почести.

Той е живял по-дълго от всеки различен мъж в английското кралско семейство в историята.

Принц Филип е роден на гръцкия остров Корфу на 10 юни 1921 година Получил обучение във Франция, Англия, Германия и Шотландия, той се причислява към английския кралски флот през 1939 година През тази година той стартира да си кореспондира с младата принцеса Елизабет, негова трета братовчедка (и двамата са пра-правнуци на кралица Виктория и принц Алберт) и правоприемник на английския престол, откакто я среща няколко години преди този момент.

След като Втората международна война завършва, принц Филип изиска позволение от крал Джордж VI да се ожени за щерка му принцеса Елизабет, което монархът даде. Бракът им продължи 73 години.

On the death of HRH The Prince Philip, Duke of Edinburgh.
— Boris Johnson (@BorisJohnson)
Преди да се ожени за наследницата на английския трон, Филип мина от православието в англиканството и се отхвърли от купите, като получи в подмяна купата херцог на Единбург. Титлата английски принц беше присъдена на Филип едвам през 1957 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР