Редица международни организации и инвестиционни банки повишиха прогнозите си за

...
Редица международни организации и инвестиционни банки повишиха прогнозите си за
Коментари Харесай

Международни организации и инвестиционни банки повишиха прогнозите си за икономическия растеж на Китай

Редица интернационалните организации и капиталови банки покачиха прогнозите си за икономическия напредък на Китай през 2023 година след впечатляващото възобновяване на потреблението в страната по време на Пролетния празник.

Според най-оптимистичните прогнози, Брутният вътрешен продукт на Китай може да регистрира мощен растеж на годишна база от 6 %, давайки убеденост и подтик на световното икономическо възобновяване.

В последната си прогноза Международният валутен фонд (МВФ) уточни, че китайската стопанска система може да нарасне с 5,2 % на годишна база, което е с 0,8 процентни пункта повече спрямо октомврийския му отчет.

„ Морган Стенли “ (Morgan Stanley) също поправя прогнозата си за растежа на Брутният вътрешен продукт на Китай тази година от 5,4 на 5,7 %, уточнявайки, че възобновяване на икономическата и пазарна интензивност ще се случат по-рано и ще бъдат по-резки от предстоящото.

Глобалната компания за ръководство на активи „ Вангард “ (Vanguard) неотдавна също промени прогнозата си за стопански напредък в Китай от 4,5 на 5,3 %, откакто излязоха данните за четвъртото тримесечие.

Освен това и швейцарската капиталова банка UBS AG увеличи прогнозата си за китайския напредък до 4,9 %.

Според специалисти, възходящите прогнози на тези институции отразяват възходящото интернационално доверие в икономическото възобновяване на Китай на фона на динамичността, показана по време на Пролетния празник през януари, когато в границите на една седмица бяха осъществени близо 2,9 милиона пътувания в чужбина и 308 милиона вътре в страната, а боксофисът в цялата страна събра 6,76 милиарда юана (1 милиард долара) доходи.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР