Редица критики бяха отправени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

...
Редица критики бяха отправени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов за подслушването: Ще режат, ще кълцат, ще сглобяват - ще изфабрикуват записи

Редица рецензии бяха отправени от водача на ГЕРБ Бойко Борисов към служебния кабинет и президента Румен Радев.

Той дефинира държанието на държавното управление като партийно и ги съпостави с избирателен щаб. Поводът – говорили против ГЕРБ и не работели интензивно по подготовката за идните избори.



„ Те не могат да обяснят по какъв начин ще защитят машините в чужбина. Почвам към този момент да се колебая, че те желаят по този метод да съборят изборите и по този метод да продължат с една еднолична тирания до президентските избори – с избирателен щаб на Радев. Българска социалистическа партия са на всички места, през днешния ден им видях още един зам.-министър в земеделието “, сподели Борисов при среща с млади представители на партията. Заедно с него е и водачът на ГЕРБ - младежи Георг Георгиев, Делян Добрев и някогашният народен представител Христо Гаджев.

Борисов дефинира като неистина изказванията за проблеми с бюджета и добави, че в случай че е било по този начин – нямаше да се удължат добавките от 50 лева към пенсиите и антикризисните ограниченията за бизнеса.

„ Току-що Асен Василев (б.р. министър на финансите) е споделил, че към началото на май бюджетът има съществени проблеми. На него са му споделили: „ Сине, майчин, ти какви нелепости си приказвал “. Имало е позвъняване. На 23 май е споделил, че изтегляне на нов държавен дълг евентуално няма да се наложи до края на юли и фискално страната ни стои добре. За към 30 минути се срутва бюджетът за това момче, единствено да угоди на кандидат-президента “, съобщи водачът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и кадровите рокади, осъществени през последните седмици: „ Кандидат-президентът Радев разпорежда на неговия заместител, в този момент длъжностен министър председател (б.р. Стефан Янев), да смени еди-кой-си. И същият този длъжностен кабинет, пратен от Радев връща предлагането, а той издава указа. Къде е салдото на управляващите? Нали в това ни упреквах “.

Скандалът подслушването

Според Борисов нерегламентирано подслушване на опозиционни политици не е имало.

„ Те нямат нищо. Те чакаха, както предишното лято – детонация – ГЕРБ подслушва. Те са толкоз словоохотливи и по този начин обичат да вървят по студиата, и даже на обикновен въпрос: „ Кой му е шеф на кабинета? “( б.р. на вътрешния министър Бойко Рашков)(…), той споделя, че това е провокативен въпрос. Обвиняват ГЕРБ. Първо той в предизборна акция не би трябвало да приказва за която и да е политическа партия, не за нашата. Трябва да си подреди единствено изборите, той не може да ми дава оценка. Неговата алена партийка съм я побеждавал 15 пъти. С какво право? Само смях може да разсъни у мен “, сподели Борисов.

„ Атанасов приказва, ще ме извините в цифрите, само че те не са и най-важни, за 32-ма. На другия ден Хаджигенов приказва за 82-ма. Днес Бабикян приказва за 26-ма. Излиза, че сякаш „ следените “ служби са дали информация на всички ръководещи партии сега, събрани към Радев, единствено ние не знаем. Ами, вие като знаете за какво ги укривате? От какво се плашите, ние сме в съпротива – всички институции са ваши “, добави той.

По думите посредством изказванията за подслушване се готви „ Костинброд 2 “.

„ Няма нищо, по тази причина поголовно сменят. Ще влезнат в стопанствата на служби, дирекции – да търсят нещо, за което да се захванат. Ако намерят – хубаво. Ако не намерят – ще изфабрикуват записи, по този начин, както изфабрикуваха предишното лято. Ще режат, ще кълцат, ще сглобяват. Те, в случай че имаха, щяха да са ни умъртвили още през днешния ден. Щяха да излязат и да кажат: „ Този и този политик са подслушвани от тази и тази работа, по еди-кое си дело. И в случай че има разработка – тогава разясняваме. Щели да ни кажат след месец. Излиза, че единствено аз не знам кои са подслушваните, а всички останали знаят “, добави Борисов.

Той уточни, че Българска социалистическа партия са завладяли през задния вход министерствата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР