Редица косовски политици имат гражданство на Албания, съобщава сръбският вестник

...
Редица косовски политици имат гражданство на Албания, съобщава сръбският вестник
Коментари Харесай

Редица косовски политици имат албанско гражданство

Редица косовски политици имат поданство на Албания, оповестява сръбският вестник " Данас ".

Тези дни заявки за приемане на паспорт на Албания са подали министърът на икономическото развиване Валдрин Лука, министърът на просветата Шакири Битичи и заместител ръководителят на Демократическата партия на Косово Екиле Луштаку, написа вестникът като се базира на косовския уебсайт Инсайдери, съобщи Българска телеграфна агенция.

В сходство с подписания от президента на Албания Илир Мета декрет депутатът от Демократическата партия е получил паспорт на 15 ноември, двамата министри на 20 ноември, а по-късно и огромен брой други политици.

Съгласно указа, жителите на Косово, които имат албански паспорт, не би трябвало наложително да вървят в посолството да желаят виза и за тях са в действие всички условия, които важат и за жителите на Албания.

През април предходната година албанско поданство получиха министър председателят Рамуш Харадинай и брачната половинка му Анита, както и вицепремиерът Фатмир Лимай. По-рано албански паспорт взе и водачът на опозиционното придвижване Самоопределение Албин Курти и няколко други членове на придвижването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР