Редица изследвания показват, че постоянното хълцане може да е сигнал,

...
Редица изследвания показват, че постоянното хълцане може да е сигнал,
Коментари Харесай

Хълцането може да е симптом за заразяване с коронавирус

Редица проучвания демонстрират, че непрекъснатото хълцане може да е сигнал, че човек се е заразил с ковид, написа „ Дейли Експрес ”, представени от БГНЕС.
Досега хълцането в никакъв случай не е било в листата на главните признаци, до продължителността му може да значи заразяване със SARS-COV-2.
 Най-възрастната обвинена серийна килърка в света умряла от ковид Най-възрастната обвинена серийна килърка в света умряла от ковид
В Хабаровск умряла 81-годишната Софья Жукова, упрекната в грубо ликвидиране на трима души, само че към момента неосъдена. Според обвиняването, пе...
Изследване, направено от египетски лекари, открило съществуването на COVID-19 при пациент, който се оплакал само от хълцане. 64-годишният мъж потърсил лекарска помощ след три денонощия. По време на проучванията било открито, че той е инфектиран с ковид и равнището на левкоцитите му е ниско.
Аналогичен случай е разказан в друга публикация, оповестена от американски учени. В този случай става въпрос за 62-годишен пациент, който не спрял да хълца в продължение на четири денонощия. При него болестта засегнала белите дробове, а равнището на левкоцитите и тромбоцитите било мощно намалено.
Хълцането е рядко срещан признак на ковид. То се появява най-често при стрес или в резултат на погрешно хранене и нормално отминава след няколко минути. Британските лекари, обаче, предлагат да се потърси лекарска помощ, в случай че хълцането не престане след 48 часа или се появява прекомерно постоянно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР