Редица изследвания показват, че противопаразитното средство "Ивермектин" е ефективно в

...
Редица изследвания показват, че противопаразитното средство "Ивермектин" е ефективно в
Коментари Харесай

Изследване сочи кое лекарство е ефективно срещу К-19

Редица проучвания демонстрират, че противопаразитното средство "Ивермектин " е дейно в предварителната защита и лечението на COVID-19. Това се сочи в резюме на Frontline COVID-19 Critical Care Alliance, представено от американския медицински портал „ Хеалио “, предава "Дарик ".

Пол Марик, създателят на алианса и професор по пулмология и интензивни грижи в здравно учебно заведение в Източна Вирджиния, съобщи, че „ инвермектинът е безвредно лекарство, което е извънредно на ниска цена и налично “.

Експертът окачествява лекарството като „ подарък за нас – поради високата си интензивност против COVID-19 “.

Изследователите означават, че медикаментът е противопаразитно средство, което е на пазара от близо 40 години, като поради него откривателите му печелят Нобелова премия.

Въпросният алианс употребява въпросния препарат в ранното лекуване на пациенти, инфектирани с инфекцията. В протокола хората, които са по-рискови и уязвими, взимат лекарството в продължение на първия и третия ден, а други в продължение на четири седмици.

Тези, които са имали контакт с вируса, получават от същата доза на първия и третия ден. Всички групи са получавали също така и дневна доза витамин D3, витамин C, антиоксиданта кверцетин, цинк и мелатонин.

Резултатите от проучванията въз основата на този протокол показват резултатност в предварителната защита на заразяване, откакто даден човек е имал контакт с COVID-19.

Марик също по този начин отбелязва, че с изключение на предварителна защита показва и ефикасното отнасяне на инфекцията в ранната симптоматика, както и даже при приети в болница пациенти.

Обобщение на съществуващата научна литература за лекуването на ковид с инвермектин сочи, че медикаментът има двоен резултат: освен в лекуването, само че и в предварителната защита на инфекцията.

Алиансът показва, че рандомизирано клинично проучване в Египет върху медицински служащи , които имат постоянен контакт със инфектирани и заболели от COVID-19, едвам 2% от получилите инвермектин (също по този начин и носят персонални защитни средства – маски, шлемове, очила и така нататък - бел. ред.) са дали позитивни проби. В съпоставяне 10% от контактните медицински служащи, оборудвани с персонални защитни средства, са се заразили.

Друго огромно проучване е върху общо 400 пациенти, разграничени на четири групи – две от тях с пациенти с лека до умерена форма и още две с тежко протичане на заболяването.

Хората с леко до умерена форма получили по една доза за ден от „ Инвермектин “, а другата група от по-леките и умерените случаи – антималарийното средство „ Хидроксихлороквин “ два пъти дневно.

Процентите са впечатляващи – 1% от леко и умерено болните, взели „ Инвермектин “, развили по-тежка форма. За съпоставяне – 22% от другата група са получили затруднения.

По отношение на по-тежко болните, 4% от групата на противопаразитния препарат са стигнали до затруднения, до момента в който с антималарийното средство ефикасността е доста по-малка: 30% от тази група са се влошили.

Сходни са параметрите и със смъртността: 2% от хората в групата на „ Инвермектин “ умират след затруднения от коронавирусната зараза, до момента в който при пациентите, лекувани с „ Хидроксихлороквин “ тези проценти скачат до 20%, обобщават откривателите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР