Редица хора се борят с излишните килограми. Ново проучване на

...
Редица хора се борят с излишните килограми. Ново проучване на
Коментари Харесай

Откриха витамина, който помага за ефективно отслабване

Редица хора се борят с непотребните килограми . Ново изследване на учени от японския софтуерен институт Шибаура демонстрира, че при загуба на тегло е доста значимо да обърнем внимание на достатъчния банкет на витамин Е. Освен това той се бори и със болести, породени от затлъстяване.

Известно е, че затлъстяването способства за окислителните процеси в организма, които водят до развиване на рак, диабет, атеросклероза и Алцхаймер, както и до прибързано стареене. Японски учени са се пробвали да употребяват медикаменти с мощен антиоксидантен резултат, съдържащи витамин Е, при опитите за справяне с наднорменото тегло, написа

Експертите са създали опит с мишки,

употребявайки съставените елементи на витамин Е - токотриеноли. В продължение на 13 седмици гризачите са били хранени с богата на мазнини диета, като на някои от тях се давали по едно и също време токотриеноли. В резултат на това мишките от групата с „ витамините “ наддали на тегло доста по-бавно от останалите.

Изследователите стигнали до заключението, че високият банкет на витамин Е оказва помощ за поддържане на обикновено тегло.

Изяснява се обаче, че той би трябвало да се набира от храната, защото в синтетичния витамин Е от аптеката няма чудодейни токотриеноли.

Вижте в галерията ни кои са храните, които ще ви оказват помощ да си набавите нужното на ден количество витамин Е:

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР