Редица европейски държави спират или обмислят спирането на полетите от

...
Редица европейски държави спират или обмислят спирането на полетите от
Коментари Харесай

Държави спират полетите от Великобритания заради новия Covid щам

Редица европейски страни стопират или обмислят прекъсването на полетите от Англия, откакто министър председателят ѝ Борис Джонсън разгласи в събота, че в Южна Англия е открит нов вариант на ковид, който е 70 % по-заразен от досагешния, само че в това време наподобява е по-малко гибелен.

В неделя първо Нидерландия, а след това Белгия оповестиха, че затварят летищата си за британците. Малко по-късно и Италия съобщи, че ще вкара същата мярка, само че не бе посочено от по кое време, а Германия и Франция обмислят да приложат същите ограничавания.

" Франция доста съществено обмисля сходен вид ", акцентира телевизионният канал Бе Еф Ем. По негови данни формалното известие, че се прекъсват въздушните и жп връзките, ще бъде направено в околните часове.

Вероятно ще се търси координирано решение на страните от Европейски Съюз в тази сфера.

" Има доста въпроси по отношение на тази разновидност и дали тя не е към този момент на континента ", сподели белгийският министър председател Александер де Кро при оповестяването на ограниченията против Англия. Той посочи, че транспортните ограничавания ще останат в действие минимум 24 часа, и изрази вяра, че до вторник ще има повече изясненост по въпроса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР