Редица държави от Европейския съюз за изразили готовност да предоставят

...
Редица държави от Европейския съюз за изразили готовност да предоставят
Коментари Харесай

Милков от Брюксел: България няма да дава боеприпаси на Украйна

Редица страни от Европейския съюз за изразили подготвеност да дават боеприпаси на Украйна, само че България не е поемала ангажимент за това. Това стана ясно от думите на служебния министър на външните работи Николай Милков, който взе участие в Брюксел в среща на външните министри от Европейски Съюз.

България ще оказва помощ на Украйна като взе участие в подготвителната задача на Европейски Съюз за украинската войска и като лекува украински военни във Военно-медицинска академия в София. Външните министри разискаха и десетия пакет от наказания, който следва да бъде признат в идващите дни.

Николай Милков заяви, че не се чака в него да има наказания, свързани с нуклеарната сила. Служебният външен министър заяви, че ще предложи на президента Румен Радев да бъде назначен нов дипломат на България в НАТО, само че отхвърли да заяви кой ще бъде той.

" България във връзка с помощта стои добре, ние сме оповестили какво ще предоставим - това е помощ за подготвителната задача. Наше присъединяване от страна на Министерството на защитата в подготвителната задача, която ще се прави на територията на съюзнически страни, а не на територията на Украйна, главно в Германия и Полша. Също по този начин ние работим, както и до момента за рехабилитирането на военни от Украйна, които се нуждаят от здравна помощ - водеща страна сме за здравната помощ в рамките и на НАТО в това число ", сподели Николай Милков - длъжностен министър на външните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР