Редица балкански страни се ангажираха със заемането на единна позиция

...
Редица балкански страни се ангажираха със заемането на единна позиция
Коментари Харесай

Балканите заедно срещу антисемитизма

Редица балкански страни се ангажираха със заемането на единна позиция против на встъпителната конференция на Балканския конгрес по тематиката в сряда, осведоми „ “.
Участващите страни обсъждаха по време на конференцията по какъв начин балканският район да проработи като звено за премахване на антисемитизма и основаване на по-толерантни общества за бъдещите генерации.
 Меркел видя заплаха от антисемитизъм от страна на арабските мигранти Меркел видя заплаха от антисемитизъм от страна на арабските мигранти
Германският канцлер Ангела Меркел се разгласи против новопоявил се антисемитизъм в Германия, чиито носители са измежду арабските имигранти в Г...
„ Ние сме тук, тъй като антисемитизмът към момента е с нас. Ние поемаме отговорността от тези преди нас да го смажем. Можем да го създадем. Първо, би трябвало да дефинираме тази опасност и да я разберем ясно ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който беше участник. Той прикани други страни да одобряват одобрената формулировка за антисемитизъм на Международния алианс за възпоменание на Холокоста (IHRA), призната от администрацията на Тръмп след изпълнителна заповед предишния септември.
„ Задачата за битка с антисемитизма е неотложна, изключително откакто видяхме притеснителен напредък по време на пандемията “, добави той.
Участниците разискаха също по какъв начин дефиницията на IHRA може да бъде значим навигационен инструмент за реализиране на задачите, сложени пред тях, единствено дни откакто албанският парламент одобри единомислещо законодателство за дефиницията на IHRA.
„ Трябва да продължим да се борим с всяка форма на антисемитизъм, освен като опасност за евреите и Израел, само че и като опасност за нашата лична цивилизация и полезности, върху които се гради нашето бъдеще “, сподели министър председателят Еди Рама. " Нека не забравяме, че първите погроми произлизат от подправените вести. Оттук потегли всичко. Новата форма за разпространяване в цифровия свят би трябвало да ни тревожи. В цифровото общество има доста вяра за прогрес, само че това не би трябвало да се трансформира в призрачен сън, излизащ отвън надзор ", добави той.
 Битката Тръмп - Клинтън стигна до антисемитизъм Битката Тръмп - Клинтън стигна до антисемитизъм
Американският милиардер Доналд Тръмп, който най-вероятно ще бъде подсилен от републиканците на идните президентски избори в Съединени американски щати,...
Сред забележителните участници в конференцията, проведена от Народното събрание на Република Албания, взаимно с Движението за битка с антисемитизма (CAM) и Еврейската организация за Израел, бяха ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли, ръководителят на Народното събрание на Република Албания Грамоз Ручи, висшият представител на Алианса на цивилизациите към Организация на обединените нации Мигел Анхел Моратинос, специфичният делегат на Съединени американски щати за наблюдаване и битка с антисемитизма Илън Кар дружно с лектори и водачи на парламентите на Косово, Северна Македония, Черна гора и Израел.
" Срамната и тъжна истина е: през 2020 година, 75 години след края на Втората международна война, доста евреи в цяла Европа не могат да живеят живот без терзания ", сподели Сасоли. „ Това демонстрира, че в никакъв случай не би трябвало да си почиваме, че в никакъв случай не би трябвало да стопираме, че в никакъв случай не би трябвало да си разрешаваме да мислим, че историята, за която вярвахме, че е била преди повече от 75 години, не може да се повтори “.
" Антисемитизмът се случва освен в най-тъмните кътчета на интернет, само че и навън. Трябва да се попитаме по какъв начин стигнахме до тук и по какъв начин можем да се борим с него ", добави ръководителят на Кнесета Ярин Левин. " Трябва да използваме всички налични принадлежности, законодателство, обучение, с цел да спрем речта на омразата и антисемитизма. Трябва да настояваме за приемане на дефиницията на IHRA за антисемитизъм. Надявам се, че посланието от приемането й в Албания ще въодушеви други парламенти на Балканите и по света. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР