Редица български градове и общини изразиха желание да помогнат на

...
Редица български градове и общини изразиха желание да помогнат на
Коментари Харесай

Българска солидарност: Общини и болници искат да се включат в помощ на бягащите от Украйна

Редица български градове и общини показаха предпочитание да оказват помощ на идващите от Украйна бежанци. Някои от тях събират помощи, други са подготвени да предложат заслон на бягащите от войната.

Във Варна стартира благотворителни акции в помощ на украинците . Председателят на Сдружението на украинците Мария Волкова уточни пред Българска телеграфна агенция, че задачата е да бъдат събрани пакетирани храни, минерална вода, хигиенични материали, дезинфектанти, памперси, които ще бъдат раздавани на идващите бежанци . Тя посочи, че към този момент облекла и обувки няма да бъдат одобрявани.

Александр Ингор, ръководител на фондация „ Благотворителен фонд „ Европа “, заяви, че организацията стартира да набира средства, които ще бъдат предоставени на Червения кръст в Украйна . Роденият в град Запорожие юноша добави, във Варна е проведен и спомагателен щаб, който ще прави всичко допустимо да подкрепя с каквото може украинците.
 

Кметът на Ловеч ще инициира диалози с представителите на бизнеса, неправителствени организации и жителите в общината, с цел да се откри опция за даване на леговище на бягащите от войната в Украйна наши сънародници , хора с българско съзнание и техните фамилии. Това заяви Корнелия Маринова в послание към жителите.

„ В подобен миг не можем да останем безучастни към нещастието и страданието на хора, принудени да бягат от личните си домове. Убедена съм, че ще създадем всичко допустимо, съгласно опциите ни, да приемем оптимално огромен брой хора и да им осигурим нужната сигурност и успокоение в това голямо тестване за тях и за цялото европейско семейство “, се споделя още в обръщението на кмета.

От понеделник медиците в УМБАЛ " Св. Анна " -София АД ще преглеждат гратис всички потърпевши от войната в Украйна, както и хората, принудени от военните дейности да изоставен родните си места, оповестиха от лечебното заведение.

Прегледите ще се реализират във всички налични кабинети, от висококвалифицирани лекари с всички налични в болничното заведение специалности, показват от болничното заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР