Реденето на пъзел, на което сме отделяли дълги часове като

...
Реденето на пъзел, на което сме отделяли дълги часове като
Коментари Харесай

Никога не трябва да спираме да редим пъзели

Реденето на пъзел, на което сме отделяли дълги часове като подрастващи, не би трябвало да остава единствено като спомен от детството, а като табиет за цялостен живот. Казваме го от опит - поради хилядите (колкото са и подредените ни парчета) занимателни моменти, само че го настояват и експертите.

Дясната половина на мозъка е ангажирана най-много с страстите и изобретателните ни качества. Лявата пък дава отговор за разумното ни мислене и за стигането от А до Б.

Проучвания сочат, че реденето на пъзел е измежду дребното интензивности, които изискват мощна кооперация сред двете полукълба на мозъка и задействат тотално нови пътища на връзка сред невроните ни.

Пъзелите - потвърдено, имат положителен резултат върху способността ни да се концентрираме. Повишават и творчеството.

Но реденето на пъзел включва и огромна доза визуализация, което пък е добре за способността да следваме и реализираме цели.

Това занятие понижава пулса и кръвното ни налягане, а забавя и дишането.

Отново потвърдено, пъзелите изострят мозъка, способността ни да мислим бързо и имат регенеративен резултат за когнитивните ни умения.

Какво значи това ли? Означава, че постоянното редене на пъзел оказва помощ да имаме по-добра памет, да държим Алцхаймера (и други типове деменции) настрани, и удължава живота. Май ние подредихме пъзела, а... /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР