Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 31 март. Въвежда

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 31 март. Въвежда
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 31 март

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 31 март.

Въвежда се омекотен режим за част от идващите от Африка. Това излиза наяве от нова заповед на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов. С нея на процедура се дава опция за анулация на наложителната 10-дневна карантина като се показа негативен PCR тест.

Световната здравна организация предлага потреблението на „ Ивермектин “ като лек за ковид единствено в клинични изпитвания. Организацията разгласи това в прессъобщение, оповестено през днешния ден в Женева.

" Когато ограниченията продължат повече от 2 седмици се натрупва отмалялост, не сме стигнали до крайностите, които наши съседи приложиха - полицейски час. Натрупа се напрежение и се натрупва отмалялост и в органите, които би трябвало да  упражняват контрола, по тази причина се подхващат ограничения за разхлабване, само че нищо толкоз не се разхлабва - маските си остават и да не се събираме. " Това разяснява актуалната обстановка с разпространяването на ковид проф. Тодор Кантарджиев.

Опитваме се да дадем този отдушник, който крие минимум опасности. Това съобщи държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в утринния блок на Българска национална телевизия. По думите му постоянно, когато здравните управляващи взимат решение за смяна на ограниченията, се сблъскват с двете трендове – хората и бизнесът да продължат да работят и данните за новодоказаните случаи.

България е една от петте страни в Европейския съюз, които ще получат спомагателни дози ваксини против COVID-19 от заделена за задачата квота. За това оповестява изданието Politico в собствен материал.

Когато българите излязоха на улиците предишното лято с искане за оставката на консервативния министър председател Бойко Борисов, анализатори смятаха, че след съвсем десетилетие на поста времето му е изтекло. Това се споделя в разбор на организация Франс прес от София.

Новите политически обединения имат максимален електорален капацитет да отнесат протестния избор. Партията на Слави Трифонов ще завоюва най-вече на тези избори. Това съобщи в предаването " Студио Actualno " студентът по политология Атанас Радев, разяснявайки предизборната акция у нас, както и идните парламентарни избори на 4 април.

Студенти сътвориха потребна платформа, която прави сбирка на предизборните обещания. Нарича се " Те дадоха обещание " и може да я разгледате в Reddit. Платформата събира вкупом великодушните заявления на политиците преди изборите, с цел да може да ги напомни по-късно, когато  казаното е към този момент комфортно забравено, описаха основателите на " Те дадоха обещание " - Волен Вушков и Денис Георгиев пред Actualno.com.

Пролетните температури в Източна Украйна започнаха да се покачват, като коментатори допускат, че дейните военни дейности могат да стартират след привършване на размразяването. Това написа американското издание The National Interest в обявата си The Shadow of a New Cold War Hangs over Europe.

Андрей Гиздов е един от най-успешните и изобретателни български ИТ експерти. Той е прочут досега със основаването на логаритъм, който пресмята възрастта на черепи, открити при археологически разкопки. А последният му план е повече от забавен: AI, който да употребява доста по-малко информация при обработка на фотоси с съвсем същата успеваемост на разпознаването. Ето какво описа за концепцията си и технологиите Андрей в рубриката ни " Човекът от бъдещето ".

3D пpинтиpaнeтo нaбиpa все по-голям известност в актуалното ни общество и предлага решения в доста разнообразни области. Ваньо Везиров е млад доктор и бизнесмен с задача да трансформира света посредством нововъведения в медицината. През 2019 година той основава биотехнологична компания за 3D принтиране на персонализирани медицински импланти за хора и животни, както и за направа на 3D анатомични и хирургични модели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР