Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 22 септември: Поредният

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 22 септември: Поредният
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 22 септември

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 22 септември:

Поредният митинг с марката Велико Народно Въстание III се организира в центъра на София. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на държавното управление и основния прокурор, длъжностен кабинет и нови избори за национално заседание.

Протест блокира придвижването на кръговото кръстовище директно преди Дунав мост при Русе. Няколко души стопираха придвижването с колите си и образуваха самобитен лагер в средата на кръстовището тази заран.

Повече от всичко в този момент е необходим формат за разговор. Аз съм подготвен да подсигурявам този разговор. Аз самият неотдавна поех ангажимент да се отдръпва като вицепремиер, в случай че Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на събаряне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа рецесия без реваншизми и политически пристрастия. Това декларира в свое послание в Деня на независимостта Красимир Каракачанов.

“Диалогът има смисъл, единствено в случай че бъде подложен на здрава основа “ - по този начин президентът Румен Радев разяснява апела на министъра на защитата Красимир Каракачанов президентът и министър председателят Бойко Борисов да си подадат ръка в името на експертен кабинет.

" Не желаеме принуждение, само че в случай че мафията заповяда на полицията да дигне палките против нас, няма да отстъпим и за пролятата кръв те ще носят отговорност. С речи, молебени, безкрайни разходки и викания пред празни здания не става. Помним 2013г. Ще стане с неотстъпчивост, увереност и жертвоготовност в името на идеята, която ни води! " Това пишат във Фейсбук от гражданско съдружие " Боец " в апел за митинг на днешния Ден на независимостта.

След серия провали по въвеждането на електронно опазване на здравето у нас, наподобява здравното министерство още не е вдигнало бялото знаме. И облича досегашните провали в опаковката на отсрочване. При това с цели две години. Това излиза наяве от отговорите, които Actualno.com получи по Закона за достъп до социална информация.

Броят на доказаните случаи на ковид в България се усили и като безусловно число, и като % на позитивни проби. За деня откритите случаи са 151 т.е. 107 повече на дневна база, при 2 988 направени PCR теста. Така процентът на позитивните се усили до 5,05% по отношение на 3,52 на 100 при предходния доклад. Общо доказаните случаи на ковид в България към този момент са 19 014.

„ Не би трябвало учебните заведения да бъдат затворени “, съобщи в утринния блок на бТВ доктор Николай Брънзалов, заместител – ръководител на Българския лекарски съюз.

Правителството на Швеция няма да предлага децата под 18-годишна възраст да бъдат имунизирани против ковид. Шведските специалисти считат, че децата придвижват лимитирано вируса, по тази причина не е нужна ваксина, предава БГНЕС.

Всички кръчми, питейни заведения, заведения за хранене и други заведения в Англия би трябвало да затварят в 22:00 часа от четвъртък, с цел да се ограничи разпространяването на ковид, заяви БНР. Още четири окръга в южен Уелс също ще бъдат изправени пред нови ограничения.

Българският туризъм ще инкасира не по-малко от 80% загуби за летния сезон през тази година спрямо предходните две години. Това разгласи пред БНР Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм.

„ Историята в никакъв случай не е директен преподавател и в никакъв случай не се повтаря съответно. Политиците през днешния ден могат да се поучат от това сполучливо комбиниране на дипломация и отговорност, плюс държавническа упоритост ”. Това съобщи във връзка Деня на Независимостта историкът проф. Петко Петков пред Нова телевизия.

На 22 септември България отбелязва 112 години Независимост. Цялата история на България, която е една от най-старите страни в Европа, е белязана от битката за самостоятелност.

Почина предприемачът Христо Сираков. Той си отиде на 64-годишна възраст след прекаран тежък инсулт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР