Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 20 октомври Преболедувалите,

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 20 октомври Преболедувалите,
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 20 октомври

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 20 октомври

Преболедувалите, чието заболяване е открито с антигенен тест, ще могат да извадят " зелен документ ". Това важи за всички преболедували, диагностицирани с този тип тест след 1 декември 2020. Той ще има същата годност като PCR-теста. Това съобщи министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров на брифинг с просветния министър Николай Денков в Министерския съвет.

От 21 октомври (четвъртък) всички възпитаници в общини с повече от 750 заболели от COVID-19 на 100 000 ще се образоват онлайн. Към момента това са София град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник, заяви просветителният министър Николай Денков.

Имената на някогашния евродепутат Николай Бареков и на брачната половинка му Мария Календерска " изплуваха " от " Досиетата Пандора ". Става въпрос за офшорна компания на Британските вирджински острови. За това оповестява уеб сайтът за проверяваща публицистика bird.bg, който е формалният български сътрудник в най-мащабното досега журналистическо следствие, разкриващо финансовите секрети на политици, милиардери и хора от международния хайлайф.

Министерски съвет взе решение, с което утвърди закупуването на 3000 дози монопонални антитела - нов лекарствен артикул за болнично лекуване на Коронавирус. Това съобщи министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров по време на брифинг в Министерски съвет.

ГЕРБ изиска оставката на здравния министър Стойчо Кацаров поради погазването на конституционни права на жителите с въвеждането на " зеления документ ", провалената имунизационна акция и несправяне с пандемията. Това оповестиха от партията на брифинг, откакто по-рано в свои позиции оставката на министъра бе поискана и от Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация.

Председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) Иван Маджаров увери, че всички лекари си правят работата, само че са все по-изморени и през целия ден изпотени в скафандри и екипи. Има едно огромна обезверяване измежду медиците, предизвести Маджаров пред Българска национална телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР