Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 16

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 16
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 16 октомври

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 16 октомври.

Проф. Николай Денков няма да издаде разпореждане за наложителна имунизация против COVID-19 на учителите, само че би подкрепил решение на Министерството на здравеопазването за влизане в учебните заведения със зелен документ.

Силна миризма на нефтопродукти и опалесценция откриха в региона на кораба “Vera Su ”, съгласно известие на Министерството на околната среда и водите. Стойността на азот-амониев е 0.147 мг/л и надвишава три пъти измерваните до момента стойности на този индикатор от бреговия пункт. За резултатите от инспекцията неотложно бе известена Изпълнителна организация „ Морска администрация “.

В Стара Загора се организира национална работна среща на регионалните шефове в Република България. На срещата се сложиха и разискаха проблемите, пред които регионалните администрации са изправени при осъществяване на нормативно вменени им пълномощия, като едноличен орган на държавната власт по райони.

Според президента в последните години „ миксът “ при взимане на решения в енергетиката е бил нарушен фрапантно в интерес на политиката за сметка на експертността, като в този дисбаланс изключително въздействие са имали подмолни ползи.

България и Румъния са двете страни в Европейски Съюз с максимален дял от популацията, изложен на беднотия и материални ограничения. Това сочат последните данни на Евростат, съгласно които двете страни са измежду четирите в Европейски Съюз с повече от една четвърт от популацията изложено на риск от беднотия: Румъния (35,8%), България (33,6%), Гърция (27,5%) и Испания (27%).

Главният прокурор Иван Гешев организира работна среща с президента на Евроджъст Ладислав Хамран в границите на 15-я годишен Консултативен конгрес на основните прокурори от страните членки на Европейския съюз.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР