Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 11 януари

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 11 януари.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЕ: БЛИЗО 900 000 БЪЛГАРИ ЗАГУБИХА ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ

Близо 900 000 български жители изгубиха покупателна дарба през предходната 2021 година поради слабия растеж на ниските приходи и високата инфлация, като сходна динамичност се следи за първи път от 11 години насам. Това стана ясно по време на онлайн спорен конгрес „ Достойна минимална работна заплата за ограничение на евтиния труд ", проведен от работническата организация КНСБ.

ДЪРЖАВА ПОД КАРАНТИНА (ОБЗОР)

Първите мъже в страната са под карантина след съвещанието на Консултативния съвета за национална сигурност (КСНС) при президента, който се организира в понеделник (10 януари) и на който в продължение на съвсем 6 часа се обсъждаше позицията на България във връзка с присъединението на Република Северна Македония към Европейския съюз. Малко след него стана ясно, че ръководителят на Народното събрание Никола Минчев е дал позитивна проба за COVID-19.

ДЕПУТАТ ВЛИЗА В ПАРЛАМЕНТА БЕЗ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ - МОЖЕ ЛИ ВСЪЩНОСТ НЯКОЙ ДА Гражданско отделение СПРЕ?

От 24 януари в Народното събрание към този момент ще се влиза против зелен документ или тест за ковид. Това е окончателното решение на Народното събрание (НС) след няколкочасови бурни диспути. Решението беше признато със 157 гласа " за " и 4 " въздържали се ". Нямаше гласове срещу.

НИНОВА: СПЕЧЕЛИХМЕ НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ, МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ НЯМА ДА ВДИГАТ ЦЕНИТЕ

Спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори. Административния съд в София-град се произнесе и удостовери нашите изводи, че покачването на цените на услугите на база инфлацията за 2 години обратно е нелоялна комерсиална процедура.

ЗАПОВЕД: АКО СИ С БУСТЕР, МОЖЕШ ДА ИЗЛЕЗЕШ ПО-БЪРЗО ОТ КАРАНТИНА

По-кратка карантина при сложена бустерна доза ваксина против COVID-19. Това излиза наяве от оповестена заповед на здравното министерство. Условието е лицето да даде по е-поща негативен резултат от извършено след 72 ч. от датата на слагане под карантина PCR проучване. Карантината се анулира до 24 часа от показване на документа.

БОРИСОВ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТА: С КОЙ АКЪЛ ОТИВАШ ДА ОБЕЗГЛАВИШ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА? (ВИДЕО)

Болен от ковид ръководител на Народното събрание. С кой ум отиваш да обезглавиш цялата страна? Този въпрос зададе водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, откакто стана ясно, че малко след вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност ръководителят на Народното събрание Никола Минчев е почувствал неразположение и е дал позитивен тест за COVID-10.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР