Редакционният екип ви представя най-важните новини от последния ден на

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини от последния ден на
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 25 юли

Редакционният екип ви показва най-важните вести от последния ден на седмицата.

Видимо новите случаи на ковид в България порастват, само че най-малко към този момент няма забележим огромен напън върху здравната система. Нови данни обаче показват, че Делта коронавирусът е преобладаващ в България и занапред ще оказва въздействие в надигащата се нова вълна.

„ Съгласен съм с извода на гръцкия здравен министър – идната вълна ще е на неимунизираните. Аз бих добавил и на младежите ”. Това разяснява в предаването „ Неделята на NOVA ” доцент Ангел Кунчев.

Ситуацията в " Пирогов " е следната: бяха открити няколкостотин нарушавания, след инспекцията отстраних шефа. Срещнах се с протестиращите и установихме, че нямаме кой знае какъв брой разлики с тях. Това съобщи пред " Неделя 150 " по БНР служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Да гледаме към Европа, би трябвало доста съществено да се отнесем към обстоятелството, че инфектираните с делта разновидността на ковид се усилват. Епидемията, новата вълна е идна, без значение дали ще е август или септември. Въпросът с имунизациите не е някакъв каприз. Ваксините избавят от разновидността на вируса, сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия имунологът акад. Богдан Петрунов.

Вариантът Делта последователно става преобладаващ, а Европа реагира с нови ограничавания, написа Гардиан, представен от БГНЕС.

Във Англия се появи нов вид разновидност на ковид. Неотдавана в Колумбия са докладвани общо 325 случая на тази разновидност. Това е вирус B.1.621 и е доказан в 16 страни, предава БГНЕС.

Японската фармацевтична компания Shionogi стартира тествания върху хора за лекуване на ковид. Това заяви " Уолстрийт Джърнал ", представен от БГНЕС.

Имаме 2 милиарда лв. повече планувани доходи в Бюджет 2021 до края на годината, Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия служебният министър на финансите Асен Василев. От тази сума към милиард и 600 милиона идват от спомагателни доходи, които Национална агенция за приходите и Агенция " Митници " ще съберат.

Персоналният състав на бъдещия кабинет е от голяма важност за Движение за права и свободи, само че няма да оферират, не държат и не желаят да оферират министри в него. Това съобщи пред публицисти водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след срещата на придвижването с „ ИТН “. Двете обединения се срещнаха на съвещания във връзка възможното сформиране на предстоящ кабинет с мандата на Има Такъв Народ.

Българска социалистическа партия дава мандат на контактната група за контакти да продължи договарянията с „ ИТН “ и с другите две партии – „ Демократична България “ и „ Изправи се.БГ. Ние идваме “. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг пред публицисти след пленума на столетната партия.

" Много е значимо, хората желаят политическа непоклатимост, сформиране на държавно управление, би трябвало да се отнесем съществено към този знак, който са ни дали гласоподавателите ". Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ". Според него има оптимизъм, а гласоподавателите не биха реагирали добре, в случай че отново бъдат пратени на избори.

Служебният кабинет се радва на близо 60% утвърждение. Това демонстрират данните от последното изследване на „ Галъп интернешънъл “, извършено сред 30 юни и 7 юли, оповестява БТВ. От организацията прецизират, че утвърждението за служебното държавно управление доминира при всички изследвани публични групи, като се изключи последователите на ГЕРБ.

В деня за размисъл чиновник на ДАНС се е обаждал на някогашния аграрни министър Десислава Танева да се яви на диалог по сигнал. Накарали са я да подпише протокол, че няма да нарушава член от Изборния кодекс. Това показа самата тя във видео на Бойко Борисов.

Предстои доста дълъг интервал на горещо и изсъхнало време с температури към и над 40 градуса. Такава ще е метеорологичната конюнктура у нас до 8-9 август. Това разгласи климатологът от Софийския университет проф. Георги Рачев по Нова телевизия.

Певицата и актриса Дженифър Лопес постави завършек на догадките от последните месеци за възобновения си разказ с Бен Афлек. Звездата разгласява на рождения си ден фотография, на която разменя интимна милувка с артиста, заяви уеб сайтът на сп. " Пийпъл ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР