Редакционният екип на ви представя най-важното от днешния ден в

...
Редакционният екип на ви представя най-важното от днешния ден в
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 13 юли

Редакционният екип на ви показва най-важното от днешния ден в обичайния вечерен бюлетин.
БОРИСОВ В Народно събрание: РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ PR
Постигнатите резултати по време на председателство не са политически PR, а политическа действителност за развиване на района и на Европа. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов от парламентарната естрада по време на отчета си за миналото европредседателство.
АКО ЗА НЕЩО МИ Е НАЙ-ЧИСТА СЪВЕСТТА, ТОВА Е МИГРАЦИЯТА, ОБЯВИ БОРИСОВ
Премиерът увери, че все още страната ни пази добре външната граница на Европа. " От година и половина, когато върви Споразумението с Турция, казусът е решен. Имаме нулев миграционен напън ", уточни той, като добави, че съгласно него същинският проблем не е в незаконната, а в легалната миграция.
ГЕРБ ОГРАНИЧИ ПРАВОТО НА ПРАВОСЪДИЕ С ОГРОМНО ПОСКЪПВАНЕ НА НЯКОИ СЪДЕБНИ ТАКСИ
Въпреки съпротивата от страна на неправителствения бранш и от извънпарламентарни партии, ръководещото болшинство взе решение за многократно нарастване на правосъдните такси по касационните каузи пpeд Bъpxoвния aдминиcтpaтивeн cъд (ВАС). Увеличението е в действителност съществено, изключително що се отнася до каузи с веществен интерес. Тогава таксата е пропорционална на интереса и може да стигне до 4500 лв..
СМЕТНАТА ПАЛАТА: ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ ТРЯБВАТ ОЩЕ ПАРИ И УСИЛИЯ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА
Отчитат са минимални разноски за вложения от държавния бюджет, ориентирани към възобновяване, повишение на качеството на атмосферния въздух и разширение на средствата за премерване, мониторинг и докладване, установи Сметната палата.
СИГНАЛ ДО ПРОКУРАТУРАТА ЗАРАДИ СКИ ПИСТИТЕ НА ВИТОША
Сигнал до Върховната административна прокуратура (ВАП) по отношение на ски пистите на Алеко подаде неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ). Причината – съгласно АКФ има съществени проблеми със ски писти, стопанисвани от " Витоша ски ".
ЗАХАРИЕВА НЕ съдебна експертиза АНГАЖИРА С ПРОГНОЗА ДАЛИ ПРЕЗ 2022 Г. ЩЕ ВЛЕЗЕМ В ЕВРОЗОНАТА
Не мога да предвиждам, че през 2022 година ще влезем в еврозоната. Икономиката ни има 4% растеж, само че сигурно можем да бъде по-конкурентноспособни и да подобряваме бизнес средата. Това съобщи българският външен министър Екатерина Захариева.
41% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕ БИХА ПОДАЛИ СИГНАЛ ЗА КОРУПЦИЯ, СОЧИ ПРОУЧВАНЕ
Цели 41% от българските жители не биха подали сигнал за корупция въобще, тъй като за тях това стои отвън ценностната им система, демонстрира изследване на " Прозрачност без граница ".
БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ ОТ КАКВО съдебна експертиза СТРАХУВА, НО НЕ И ОТ КОГО
От какво се опасява България във връзка с националната си сигурност – от бежанска рецесия, от революция в прилежаща страна или в границите на Европа, от непозната интервенция във вътрешната политика. Това гласят заключенията от отчет на неправителствената организация (мозъчен тръст) Европейски съвет за външна политика (ЕСВП).
СКАНДАЛ МЕЖДУ ЗЕМЕДЕЛСКИЯ МИНИСТЪР И ЖИВОТНОВЪДИ, СЪС ЗАКАНИ ДА съдебна експертиза ПАЛИ ВЪЛНА
От сектора насочиха обвинявания и желаеха оставки, а Порожанов не се съгласи с „ множеството тези” на протестиращите. Той разгласи, че те не пристигнали на планувана среща тази седмица, с цел да се обсъдят проблемите, а обикаляли из цяла България да се срещат с други животновъди.
ТРЪМП СМЕНИ ПЛОЧАТА, ЗАПОЧНА ДА ХВАЛИ ТЕРЕЗА МЕЙ
На конференция Тръмп неведнъж похвали управлението на Мей, като сподели, че е " страхотна жена " и призна, че Brexit е " тежка обстановка ". Те се срещнаха единствено няколко часа, откакто бе оповестено изявление във в. Sun, в което Тръмп съобщи, че проектите на Май за близки бъдещи връзки с Европейски Съюз " евентуално ще убият " очакванията ѝ за комерсиална договорка с Щатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР