Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите

...
Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 30 август

Редакционният екип на показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на акцентите от днешния 30 август, петък.
ПРОКУРАТУРАТА ХВАНА ХИЛЯДИ МЕДИЦИНСКИ НАРУШЕНИЯ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
4537 нарушавания на контракти за здравна помощ, подписани с НЗОК, откри Върховната административна прокуратура (ВАП), излиза наяве от известие на държавното обвиняване на формалния му уебсайт. Проверката е всеобхватна - на територията на цяла България, прецизира прокуратурата. Проверени са лечебни заведения за първична извънболнична здравна помощ (ПИМП), лечебни заведения за профилирана извънболнична здравна помощ (СИМП), лечебни заведения за извънболнична дентална помощ (ИДП) и лечебни заведения за болнична здравна помощ (БМП). Общо са направени 1745 инспекции.
ГОВОРИТЕЛЯТ НА ЦИК: АКО В ИЗБОРИТЕ ИМАШЕ И МАШИНЕН ВОТ, БЮДЖЕТЪТ ЩЕШЕ ДА Е МНОГО ПО-ГОЛЯМ
Нормално е разноските за локалните избори тази година да са повече спрямо тези през 2015 година Това сподели в изявление за bTV представителят на Централната изборна комисия Александър Андреев. Припомняме, че на 28 август със свое разпореждане държавното управление утвърди план-сметката за разноските по подготовката и произвеждането на първи и втори тур на изборите за общински съветници и за кметове през 2019 година, оповестиха от Министерски съвет. Одобрените средства са в размер на 70,7 млн. лв.. С тях ще се финансират дейностите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите.
Организация на обединените нации ПРЕДУПРЕЖДАВА: ОКЕАНИТЕ СКОРО ЩЕ НИ СТАНАТ ВРАГ
Океаните са на път да се трансфорат от другар във зложелател на човечеството. Това твърди отчет на Организация на обединените нации, представен от международните организации. Счита се, че това ще се случи, в случай че не бъде спряно въглеродното замърсяване. Данните са от климатичен проектодоклад на организацията, който ще бъде показан в Монако идващия месец.
ДЖИХАДИСТИТЕ В СИРИЯ - ПРЕИМЕНУВАНИ И РЕБРАНДИРАНИ
Някога " Ал Кайда " беше най-страшната терористична формация, само че в последните години бе изместена от ИДИЛ. Наследството на " Ал Кайда " обаче и до този миг съществува и има своята роля във войната в Сирия. Официално терористичната организация " Ал Кайда ", отпред с Осама бин Ладен се смята виновна за злокобния атентат на 11-ти септември. След гибелта на Осама, коронованият " Принц на джихада " става синът му - Хамза бин Ладен.
БРАЗИЛИЯ ВРЕМЕННО ЗАБРАНИ КОНТРОЛИРАНОТО ПАЛЕНЕ НА ТЕРЕНИ В АМАЗОНСКАТА ДЖУНГЛА
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро подреди прекъсването на 60 дни на следеното палене на терени в Амазонската джунгла, за разчистване на земята. Декретът, спиращ лицензите за разчистване на земята посредством огън, беше подписан от президента и той изключва фитосанитарните подпалвания такива с образователна цел.
НОВОТО СЪБИТИЕ НА APPLE - ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ
Технологичният колос Apple разгласи датата и часа на идното си събитие. То ще се организира на 10 септември и на него се чака да бъде показан iPhone 11, само че евентуално с ново лого на компанията. До интернационалните медии беше изпратена покана за събитието, което ще се организира в Калифорния. Дизайнът ѝ следва изчистения минимализъм на компанията, само че има и нещо доста друго – логото на Apple е образувано от цветна дъга като отпратка към истинското лого на колоса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР