Редакционният екип на представя кратък преглед на печата от днешния

...
Редакционният екип на представя кратък преглед на печата от днешния
Коментари Харесай

Новини или Novini – картината на печата за 13 септември

Редакционният екип на показва къс обзор на печата от днешния 13 септември.

София е рекордьор по насъбрани задължения измежду общините у нас. На столицата се падат 52% от общия дълг на локалните администрациите у нас, демонстрират данните на Министерството на финансите (МФ) за първото полугодие на тази година. В края на юни общинският дълг, дружно с общинските гаранции, е 1.385 милиарда лева, което е с 38 млн. лева повече отпреди година, написа в днешния си брой в. " Сега ".
В бюджета на столицата за 2019 година оптималният записан размер на общинския дълг към края на бюджетната 2019 година би трябвало да е до 709 311 913 лева В него се включват нови заеми, получени през тази година, както и пари за погасяване на остарели отговорности.

Друг акцент в броя е събеседването на Кристалина Георгиева с Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд, което ще се организира идната седмица, заяви представителят на фонда Джери Райс.

Очаква се двойно нарастване на учителските заплати до 2021 година Така брутното заплащане ще доближи 1800 лева, а чистото към 1500 лева Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, написа " Труд ".
" Допълнителни планувани средства в приблизително срочната годишна прогноза по отношение на 2019 година са 360 млн. за 2020 година и 720 млн. за 2021 година По този метод спомагателните средства за заплащане на педагогическите експерти за 2021 година ще бъде 1 милиарда и 380 млн. повече по отношение на 2017 година, което е належащо за двойното заплащане на учители ", посочи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР