Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 11 декември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 11 декември.
СЪДЪТ ПРЕКРАТИ ДЕЛОТО СРЕЩУ ХРИСТО БИСЕРОВ ЗА ОТНЕМАНЕ НА ИМУЩЕСТВО ЗА БЛИЗО 2 МЛН. ЛВ.
Съдът приключи делото против някогашния зам. - началник на Движение за права и свободи Христо Бисеров за конфискация на имущество за 1 921 000 лв.. Решението е взето през вчерашния ден и е вследствие на тълкувателно решение на Върховния касационен съд, което споделя, че при прекъснато наказателно произвеждане не може да се внася иск за конфискация на имуществото.
ВЛАСТТА съдебна експертиза СЕТИ ДА ПРЕПРАВЯ ЗАКОНИ, СЛЕД КАТО ХРИСТО БИСЕРОВ ВЕЧЕ НЕ Е ОБЕКТ НА ПРАВОСЪДИЕ
За да няма случай като този с Христо Бисеров, ръководещите в лицето на ГЕРБ се сетиха, че би трябвало да има законови промени, оповестява уеб сайтът lex.bg.
ФИНАНСОВОТО МИНИСТЕРСТВО ПРИЗНА, ЧЕ РАЗДАВА БОНУСИ ОТ СРЕДНО ОКОЛО 3500 ЛЕВА
43 млн. лв. бонуси през тази година е раздало финансовото министерство. Тази вест заяви депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев, а тя беше доказана и от финансовото министерство - въпреки и с конкретизиране.
НАД 43 МЛН. ЛВ. ПОЛУЧИ ГЕРГОВ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ЗА " ДУПКАТА " ВЪВ ВАРНА
43.2 млн. лева е платила община Варна за откупуването на 100% от сдружението " Централен повсеместен магазин Варна " на пловдивския предприемач и деятел от Българска социалистическа партия Георги Гергов. За това осведоми " Капитал ", цитирайки локалната администрация.
В БЛОК В РУСИЯ СЪБИРАТ ПОДПИСИ ЗА ИЗГОНВАНЕТО НА ДЕЦА, БОЛНИ ОТ РАК
В жилищен блок в Москва домоуправителят събира подписи, с цел да изгони деца, заболели от рак. В блока се намира център за приютяване на деца с онкологични болести от цяла Русия, където те може да живеят, до момента в който се лекуват в столицата.
БРИТАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ РЕШАВА ЗА BREXIT ДО 21 ЯНУАРИ
Британският министър председател Тереза Мей ще насрочи дата за гласоподаване на договорката по Brexit в английския парламент до 21 януари, съобщи нейният представител, откакто първичното гласоподаване беше отсрочено заради липса на поддръжка.
ЖИТЕЛИТЕ НА БАЛКАНИТЕ съдебна експертиза ИЗСЕЛВАТ В ЗАПАДНА ЕВРОПА, НО НЕ ИСКАТ МИГРАНТИ В СТРАНИТЕ СИ
Повече от 400 000 гърци, на първо място млади и образовани хора, са емигрирали от страната през последните години, съгласно отчет на Гръцката централна банка. Това е общо към 4% от гръцкото население. Гърците, както и народите от някогашна Югославия, всеобщо се изселват и в предишното през 60-те и 70-те години на предишния век, намирайки си работа в фабрики в Германия, Белгия, Швеция и други западноевропейски страни.
ПРОМЕНИ В Административнопроцесуален кодекс НА ГЕРБ ОСИГУРИХА ПРОИЗВОЛ НА ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ
Драстичното завишаване на таксите по административни каузи от 6 до 900 пъти, отрязването на достъпа до втора правосъдна инстанция по част от административните процеси и въвеждането на закрити правосъдни съвещания пред Върховния административен съд би трябвало да бъдат анулирани.
БАНЕВИ СВЪРЗАНИ С КРАХА НА РЕДИЦА ПРЕДПРИЯТИЯ, ЩЕ ГИ РАЗСЛЕДВАТ НЕ САМО ЗА " ПОЛИМЕРИ "
Липсват следприватизационни задължения за множеството предприятия, добити от Николай Банев през Агенцията за приватизация, демонстрира информация. През Агенцията за приватизация Банев купува мажоритарните дялове на няколко огромни предприятия. Повечето от тях от години към този момент не съществуват. Сделките минават през сдруженията „ АКБ Актив” и „ АКБ Форес”.
ДЖАМАЛ ХАШОГИ И ПОСТРАДАЛИ ЖУРНАЛИСТИ СА " ЧОВЕК НА ГОДИНАТА " НА TIME (СНИМКА)
Престижното списание Time по традиция разгласи коя е личността на годината. През 2018 признанието се дава на убития саудитски публицист Джамал Хашоги, както и общо на публицистите, които са били убити или са потърпевши поради работата си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР