Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 27 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 27 юни.
БОРИСОВ ЗА ПУБЛИКАЦИИТЕ, ЧЕ СИ Е КУПИЛ ГРЪЦКИ ОСТРОВ: АКО съдебна експертиза ДОКАЖЕ, ЩЕ СИ ПОДАМ ОСТАВКАТА
Няма какво да се прикрие от моята активност. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов преди днешното държавно съвещание по отношение на неизлъчен епизод от предаването " Часът на Милен Цветков " по Нова телевизия от 25 юни, в който е щяло да се разяснява тематиката дали министър председателят си е купил остров в Гърция.
БИСЕР ПЕТКОВ МЪЛЧИ ЗА ОЩЕ ЕДИН СКЪП МИНИСТЕРСКИ БИЛЕТ, ОСТАВКАТА МУ НЕ БИЛА ОТТЕГЛЕНА
Водим натоварен разговор с протестиращите майки, с цел да намерим позволение на въпроса. Усилията ми са съсредоточени върху това, както и върху приключването на европредседателството. Моята оставка е подадена при премиера и не съм си я отдръпнал. Това съобщи общественият министър Бисер Петков.
МАНОЛОВА ВНАСЯ В ПЕТЪК ЗАКОНОПРОЕКТА СИ ЗА ЛИЧНАТА ПОМОЩ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
На днешното публично разискване на направения от Манолова проектозакон за персоналната помощ, тя изясни, че за финансовото му обезпечаване ще са нужни в допълнение още 105 млн. лева Така по два часа асистентска помощ ще могат да получава 77 хиляди хора с увреждания, сподели публичният бранител.
ДЕПУТАТИТЕ ВКАРАХА МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ В Административнопроцесуален кодекс
Парламентът одобри дефинитивно импортираните от ГЕРБ промени в Административно-процесуалния кодекс (АПК), свързани с електронното правораздаване и безмълвното единодушие. Според текстовете в избрани случаи непроизнасянето в период ще се счита за безмълвно единодушие за издаване на акт със наличието, поискано от заявителя. С самостоятелния административен акт, изразен посредством безмълвно единодушие, не може да се основават отговорности и да се засягат права и законни ползи за жители и организации, разнообразни от заявителя.
БЕЖАНЦИТЕ И ПРЕСТЪПНОСТТА - ФАКТИ И МИТОВЕ
Младите мигранти утежняват престъпната статистика в Германия, тъй като по-често от останалите възрастови групи са забъркани в разнообразни действия. Какво е равнището на престъпността в страната? Ето някои обстоятелства и легенди, изложени от Никита Жолквер в коментар за Deutsche Welle.
ПРОВЕРКА УСТАНОВИ - НЯМА ЗАТРУДНЕН ДОСТЪП ДО ПЛАЖ " КОРАЛ "
Няма нелегално строителство на плажа " Корал ", откри инспекция на контролните органи. Има телена ограда и насъбрана пръст в частния терен, което обаче не затруднява достъпа до плажа.
ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЪЗОБНОВИ ТЪРСЕНЕТО НА ИНВЕСТИТОР ЗА АЕЦ " БЕЛЕНЕ "
Министерският съвет разпореди на министъра на енергетиката да възобнови дейностите по търсене на благоприятни условия за създаване на АЕЦ " Белене ". Изграждането би трябвало да е взаимно със стратегически вложител на пазарен принцип. Да няма наложително изкупуване на сила. Няма да има и преференциални цени за нея.
ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА 2.5 МЛН. ЛВ. ЗА БЕЖАНЦИТЕ В ТУРЦИЯ
Министерски съвет отпусна 2 540 241 лева разноски на Министерството на външните работи за 2018 година за погашение към Механизма за бежанците в Турция. Средствата са за четвъртата и петата вноска, които възлизат надлежно в размер на 1 942 538 лева в период до 2 юли 2018 година и 597 704 лева в период до 2 октомври т.г. Общият размер на помощта от Европейски Съюз по механизма е 6 милиарда евро, от които българският принос е 5 876 945 евро - 0,1%.
АЛФА РИСЪРЧ: БЪЛГАРИТЕ ОЦЕНЯВАТ ВИСОКО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО
55% са на мнение, че страната ни е постигнала прогрес по тематиката Европейска вероятност за Западните Балкани. Почти всеки трети счита, че има прогрес и по тематиката Бъдещето на Европа и младежите.
ЮЖНА КОРЕЯ ШОКИРА ГЕРМАНИЯ И ГИ ИЗХВЪРЛИ ОТ СВЕТОВНОТО Пожарна охрана ФУТБОЛ
Шокиращата връзка на Световното състезание по футбол 2018 е реалност! Действащият международен първенец Германия е навън от шампионата, откакто не съумя да вкара гол на Южна Корея, а също така позволи два гола в добавеното време и загуби с 0:2.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР