Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен

...
Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 28 януари

Редакционният екип на Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 28 януари, вторник.
24 часа
Съд анулира възбраната Пoлфpиймaн дa нaпycка Бългapия, написа вестникът. Софийският административен съд oтмeни нaлoжeнaтa oт диpeкция " Mигpaция " нa MBP пpeз 2011 година зaбpaнa Джoк Пoлфpиймaн дa нaпycнe Бългapия. Австралиецът, който бе наказан за убийството на студента Андрей Монов, бе освободен от Софийския апелативен съд 6 години и половина преди изтърпяване на цялостното наказване. В средата на октомври м.г. Полфрийман бе пуснат и от Центъра за настаняване на мигранти в Бусманци против задължението да се явява ежеседмично в районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в София, до момента в който възбраната му за овакантяване на страната не отпадне.
Труд
Българите доплащат най-вече за медикаменти в Европейския съюз. Новината заяви някогашният здравен министър доктор Илко Семерджиев, който се базира на данните на Евростат за предходната година, оповестени в януарския отчет на Европейската комисия за опазване на здравето. Пред “Труд ” доктор Семерджиев уточни, че по данни за 2019 година, българинът е доплатил 3,955 милиарда лв. за медикаменти.
Монитор
Над 1,5 млн. лева компенсации са платени от хазната през 2019 година по каузи за нарушени човешки права и постепенно правораздаване. Това демонстрират данните на Министерството на правораздаването, предоставени по искане на „ Монитор “. Според статистиката през 2019 година ведомството е сключило 259 съглашения за постепенно правораздаване, по които са изплатени 620 200 лева Споразуменията са по реда на Глава трета „ а “ от Закона за правосъдната власт. По нея се преглеждат заявки на жители и юридически лица против актове, дейности или бездействия на органите на правосъдната власт, с които се нарушава правото им на разглеждане и решение на делото в рационален период. Проверката се прави от Инспектората на Висш съдебен съвет, а министърът на правораздаването се произнася по основателността на заявката ”, прецизират от Министерство на правосъдието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР