Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Кадър Нова твНовият вирус, който стана популярен

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgКадър Нова твНовият вирус, който стана популярен
Коментари Харесай

Атанас Мангъров: Смъртността от китайския вирус е 10 процента, лечение няма

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Кадър Нова тв

Новият вирус, който стана известен като " китайски вирус " е известен измежду дивите животни. Понякога той минава и върху хората. Заразяването става посредством контакт до биологични тайни на инфектирани животни и може да се получи заразяване от човек на човек, когато човек влезе в директен контакт с биологичните тайни на болен. Тук става въпрос за кихане да вземем за пример. Това разяснява доцент Атанас Мангъров в ефира на Нова тв.

Този вирус няма условия да съществува в човешката популация. Но в голяма част от случаите той дава едно грипоподобно заболяване. В 10% от случаите нещата могат да се развият неприятно и човек да загине. Т.е. смъртността от тази зараза е 10 на 100, уточни той.

За този вирус познатите ни препарати за лекуване не оказват помощ. Нищо не оказва помощ против него. Причинатна е, че вирусите са доста изменчиви. Същото нещо го имаше и през 2012 година, когато имаше вирус, наименуван средноизточен респираторен синдром. Това беше отново подобен ковид, само че от различен вид. Тоест това са вируси, които понякога минават от животни измежду хората и тъй като нямат антитела против тях, предизвикват доста тежки болести,  от които пациента може да почине, изясни Мангъров. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Loshia (преди 3 секунди) Рейтинг: 732 | Одобрение: -648 Всичките тролци действително са заболели от този вирус хронично  Ухилен Лошо има по неприятно от мене няма!!!! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР