Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Кадър бТВКатегорично не препоръчвам да се прикрива,

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgКадър бТВКатегорично не препоръчвам да се прикрива,
Коментари Харесай

Танева пред бТВ: Нарушителите пари не са получили и всичко това е известно на ЕС, но не исках с данните да слагаме петно на бранша

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Кадър бТВ

Категорично не предлагам да се прикрива, да не се хвалим с това, което установяваваме. Няма различен мандат политически в тази постройка, която е работила на такава контролна извадка особено за регионалната поддръжка. 50% инспекция. 5% е условието към нас. А ние сме ревизирали 10 пъти повече и това е работа, която стартира още предходната година. Не става въпрос въпрос за доверие, а за цялостна убеденост, че бюджетните средства на европейския поданик се изплащат вярно на хората, които работят. Тъй като имахме сигнали за такива измами, по наше решение инспекциите са повишени десетократно. Аз съм била доста пъти във вашето студио и в никакъв случай не съм считала, че би трябвало да се лаская за тези инспекции, тъй като хората са сметнали, че 5% е задоволително, а ние сме решили да ги увеличим 10 пъти. Това коментира  в ефира на бТВ земеделският министър Десислава Танева.

Тук става въпрос за малко над 20 000 бенефициенти, които получават тази помощ и става въпрос за резултат от инспекцията, при която при 4400 лица напрактика не платихме нищо тъкмо поради инспекциите, разяснява тя.

Ето виждате ли за какво не желаех да се хвалим с тази контролна работа, която вършим!? Защото в обществото ще се получи чувство, че хората, които работят плодове и зеленчуци в земеделие не са задоволително правилни, а това не е по този начин. Защото хората, които са извършители, са хора, които имат опит да употребяват европейското финансиране като бизнес, а този труд е доста тежък и аз не съм желала никога това да остава леке на сектора. Освен това срещата, от която се вади записа, е за това какви ограничения за поддръжка на бранша в допълнение като средства да получат. И това че по бързата поддръжка имат по-висока ставка тази година да я имат, изясни Танева.

Всички тези инспекции са разказани и са известни на комисията в Европейски Съюз, несъмнено. И също по този начин съм доста признателна на всички европейски органи, тъй като работим прелестно, тъй като да отстояваш интереса на страната си, би трябвало да докажеш с числа, че в действителност се работи във философията на цялата регулация, добави тя.

След като сме открили хората, които не работят, не сме позволили заплащане. Ето за какво другите, които работят, са получили повече пари. Но не може поради хора, които се пробват да злоупотребяват, не би трябвало да се поставя леке на бранша, че един тип нищо не прави, а получава дотации. А фактът е, че контролните органи работят, уточни тя.

Проблемът не е заметен, в противен случай. Няма различен мандат, който да е работил на толкоз висока инспекция. За какво замитане приказваме!? Ако нямаше инспекции щеше да е по този начин, безапелационна е Танева.

 Не мога да се лаская с тези инспекции, тъй като считам, че изискуем на честните производители целогодишна поддръжка и не може поради няколко индивида, които се пробват да ни излъгват, да слагаме леке на хората, които работят без почивен ден, уточни министърът. 

Нищо неправилно няма. Такива са разпоредбите - имаме бюджет, който се разпределя на броя заявители на помощ. Бюджета се разпределя на тези площи, които са годни и дават отговор на избрани условия. Ние сме ги ревизирали повече от половината, разяснява тя.

Предложила съм да не споделяме, че има измами, тъй като те в действителност не са позволени. Контролния орган ги е хванал и ние пари не сме им дали, изясни Танева. 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР