Редактор: Веселин Златковe-mail: [email protected]снимка: ПетелКорабният трафик е основната причина да

...
Редактор: Веселин Златковe-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgснимка: ПетелКорабният трафик е основната причина да
Коментари Харесай

Иван Портних, кмет на Варна: Не е работа на общината да информира гражданите за аварията на тръбата с фекалии

Редактор: Веселин Златков

e-mail: [email protected]

фотография: " Петел "

Корабният трафик е главната причина да не може да се форсира работата по ремонта скъсаната тръба, от която изтичат фекални води в канала море-езеро във Варна. Има подготвеност по остраняването на повредата, настъпила предишния август, да се работи и нощем, съобщи кметът на Варна Иван Портних.

В свое изказване пред медиите той акцентира, че построяването на тръбопровода е почнало през 2009-а и е приключило през 2011-а, когато той не е бил кмет на града.

„ Разбира се, тематика и проблем има, не трябва обаче с нея да се спекулира, изключително при започване на туристическия сезон “, сподели кметът.

Той изясни, че другият цвят на водата във Варненското езеро е от два типа планктон. Тъмният цвят на петното се е появил при цъфтежа на планктона. Портних беше безапелационен: „ Това не са фекалните води, цветът не се трансформирал преди цъфтежа, макар че е съществуването на повреда “. Той сподели, че държи връзка по въпроса с Института по океанология и сподели фотоси от Средиземно море, както и от южни и северни сектори на Черно море, където също се виждат сходни петна.

„ Община Варна не дава отговор за чистотата на водите директно. Всички институции са били осведомени неотложно и те са тези, които... Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция, РЗИ и те вършат съответните замервания и проби. Така че институционално информация е имало още сега на пораждане на повредата.

Портних разяснява, че не желае да разисква разновидността плажът на регион „ Аспарухово “ да остане затворен това лято. Той въпреки всичко призна, че може да се стигне до това, в случай че институциите открият, че водата не дава отговор на нормите.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Варна (преди 7 секунди) Рейтинг: 74068 | Одобрение: 36143 а за несъществуващия коронавирус не спря да дрънкаш нелепости. А тепер обирайсь из Варна. Оставка НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР