Редактор: Веселин Златковe-mail: [email protected]Ръководителят на център за обществена подкрепа към

...
Редактор: Веселин Златковe-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgРъководителят на център за обществена подкрепа към
Коментари Харесай

Обвиниха районен кмет от ГЕРБ във Варна в дискриминация на ромски деца, той категорично отрече

Редактор: Веселин Златков

e-mail: [email protected]

Ръководителят на център за социална поддръжка към съдружие „ Милосърдие за теб “ Силвия Бакалова упрекна кметът на регион „ Владислав Варненчик “ Николай Костадинов в дискриминация на етническа основа. Причината е прекъсването на тока и водата и наложената от Община Варна възбрана центъра да се обитава в апартамент в жилищен блок 22 в региона, които са факт от няколко дни.

Макар че възбраната е издадена от Община Варна, Бакалова твърди, че в нейната основа е точно районният кмет, който живее в същия вход, в който е центъра.

„ От самото показване на нашата организация на живущите във входа, господин Костадинов ясно ни даде писмени и устни предизвестия, че не е склонен и няма да разреши насърчаване и разширение на обществена активност в парцела, поради това, че работим с ромски деца. Неговото нападателно и нападателно отношение през цялото време накара живущите във входа да застанат твърдо срещу обществената услуга, преди още да са се срещнали с нея и да са видели екипа и децата, с които работим. Длъжна съм да отбележа, че всички деца на възраст 7-15год., с които работим са възпитаници и разделят чинове и класни стаи с децата на живущите в региона и блока “, написа началничката на центъра.

Според районният кмет на „ Владиславово “ нещата стоят по друг метод. Костадинов изясни, че противопоставяното на центъра е пристигнала от общото заседание на етажната благосъстоятелност във входа. Самият той не е негов член, тъй като жилището, което населява, е на родителите му.

Основните терзания на жителите на вх.18 на блок 22 са, че в случай че центъра отвори, там ще влизат доста повече хора от преди. Според Николай Костадинов, това пораждало боязън за сигурността. Той съобщи, че точно поради това законът дава право на етажната благосъстоятелност да реши дали да разреши да има обществен център във входа. Преките съседи, които също имат право да разрешат или забранят основаването му, също били срещу. От своя страна, районният кмет на „ Владиславово “ също упрекна Силвия Бакалова в надменност и експанзия. „ Тя се е хванала като за сламка за това, че аз пребивавам в този вход. Писала е до министър-председателя Бойко Борисов, до Министерството на труда и обществените грижи, до всички институции “, разяснява той.

Попитан от „ Петел “ дали след издадената възбрана от Община Варна за прилагане на парцела за обществен център ще потърси като областен кмет друго място за обществения център, Николай Костадинов съобщи, че не разполага с подобаващ за задачата сграден фонд. Той обаче въпреки всичко позволи, че е допустимо някое от обществените жилища на общината да бъде отделено и пригодено за работа с ромските деца. Разбира се, в случай че съответната етажна благосъстоятелност даде единодушието си за това.

 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР