Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]За много българи сънародникът ни Чавдар

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgЗа много българи сънародникът ни Чавдар
Коментари Харесай

Чавдар Георгиев продължава битката за децата си с норвежките институции, и в Полша го обявиха за невинен

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

За доста българи сънародникът ни Чавдар Георгиев се трансформира в същински знак на борбата, която освен той, а и доста други родители водят с Норвегия и нейните институции в отбрана на правото си да отглеждат личните си деца. До момента благодарение на гражданското общество у нас, както и на множеството институции, той съумява да се оправя с опитите на норвежката обществената работа Барневернет да му отнеме децата. Последното тестване за Чавдар пристигна в края на предходната година, когато той се оказа задържан в Полша по искане на прокуратурата на скандинавската страна.

Нека обаче първо да напомним случая: Георгиев съжителстват в Норвегия в пордължиние на години на фамилни начала с Моника Хегхолмен. През 2017-а те заживяват на разнообразни адреси. На 22 декември същата година Моника е задържана, без правo на персонални визити и против нея е повдигнато обвиняване за данъчни закононарушения и присъединяване като водач на проведена незаконна група.

През януари 2018 година Чавдар се завръща изцяло законно в родната България дружно с децата си Петър и Георгина, които с изключение на жители на Кралство Норвегия са и български жители.

На 24 юли 2018 година българският съд издава забранителна заповед на Моника Хегхолмен във връзка с Чавдар Георгиев, неговите деца и родители. Започнало е и произвеждане по Хагската спогодба по отношение на гражданско-правните аспекти за случаите на похищение на деца. На 17 април 2019 година българският съд излиза с решение, в което се показва, че са налице условия, препятстващи предаването на децата в Кралство Норвегия, а оставането на децата с татко им е в полза на малолетните. Това решение е доказано от втората инстанция и е станало дефинитивно на 21 ноември 2019 година Вследствие на това, децата остават под грижите на татко си в България. На 1 юли 2019 година норвежките управляващи повдигат обвинителен акт против Чавдар Георгиев с обвинявания в заграбване.

На 25 ноември 2019 година той е арестуван от граничната защита на летището във Варшава. И по този начин стартира новия епизод от сагата, в която Норвегия като страна прави всичко допустимо, с цел да отнеме двете деца на българина.

Два дни, след задържането му в Полша, Норвегия издава заповед за ареста на Чавдар Георгиев. Тя обаче не е почетена от полския съд. А в претекстовете на решението е посочено ясно, че и в Полша са надълбоко се съмняват в претекстовете на норвежките институции. Ето какво се споделя в решението на съда:

„ Намеренията на норвежките управляващи и съответните аргументи за издаване на въпросната заповед за арест пораждат съществени подозрения. Независимо от преценката дали преследваното лице фактически е направило действието, за което е упрекнато от норвежките управляващи (което не е в юрисдикцията на полския съд), би трябвало да се уточни, че наказателното дело, стартирано от норвежките управляващи, безспорно остава тясно обвързвано с дълготрайния спор на наказателно преследваното лице със обществената работа Barnevernet и някогашната партньорка на преследваното лице (норвежка гражданка и майка на общите им деца). В това отношение е извършено обстойно доказателствено произвеждане. Приложените документи, доста обширните и основни уточнения на самото преследвано лице и показанията на очевидеца Славомир Ковалски - някогашен дълголетен консул на Република Полша в Норвегия, водят до извода, че дейностите на норвежките управляващи могат да имат темперамент на неразрешено потребление на инструментите на наказателното право за лишаване на децата от бащата. “

И още:

„ Няма никакво подозрение, че след възможното предаване на Чавдар Ангелов Георгиев на Норвегия, той освен незабавно ще бъде арестуван под стража, само че в действителност и официално ще загуби децата си вечно. В умозаключение, би трябвало да се означи, че полският съд, в сходство с член 1, алинея 3 от Договора сред Европейски Съюз и Република Исландия и Кралство Норвегия има право да откри, дали при положение на преследвано лице правата му, произлизащи от законовите разпореждания на Европейския съюз и Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи, ще бъдат нарушени. Полският съд, отказвайки екстрадицията, подсигурява зачитането и отбраната на правата на индивида и по-специално - въпреки и индиректно - пази правата и благополучието на децата. “

След това решение на съда в Полша, може да се създадат два извода. Първо, явно е, че практиките на Барневернет и на норвежката страна в сходни случаи към този момент са добре познати в цяла Европа. Полският съд приказва за „ неразрешено потребление на инструментите на наказателното право за лишаване на децата от бащата “- нещо, което дава ясна характерност на техните дейности. Второ, Чавдар Георгиев има потребност от мощна социална поддръжка, тъй като очевидно правосъдните решения в негова изгода не разколебават норвежката страна да се пробва да отнеме децата му.

 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР