Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Ваня Григорова от КТ Подкрепа“ и

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgВаня Григорова от КТ Подкрепа“ и
Коментари Харесай

Кой е прав и кой лъже: Експерти се обвиниха взаимно в манипулации за болничните

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа “ и Добрин Иванов, изпълнителен шеф на Асоциацията на индустриалния капитал са упрекнаха взаимно в показване на погрешни данни за болничните в ефира на Българска национална телевизия.

Според Иванов, по данни на Националния статистически институт от 2012 до 2018 неработните дни, употребени по болест са се нараснали двойно. По тази причина съгласно него би трябвало България да вкара интервал на изчакване, каквато била практиката в множеството страни в Европа.

Григорова обаче оспори данните на Национален статистически институт и ги назова погрешни. Според синдикалистката, нарастването на болничните не е двойно. Изплатени са 2,5 млн. лв. повече, а не 10 млн., както Асоциацията на индустриалния капитал. Освен това тя съобщи, че „ интервал на изчакване “ не значи, че болничните не се заплащат, а че не се заплащат от осигурителния институт. „ Плащанията в тези случаи се заплащат – забележете – от работодателите “, сподели Григорова.

Иванов на собствен ред оспори изнесените от синдикалистката данни.

Представителката на КТ „ Подкрепа “ беше безапелационна, че няма сделка сред премиера Бойко Борисов и синдиката по въпроса за болничните.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР