Ред в ползването на каруци ще се опита да вкара

Ред в ползването на каруци ще се опита да вкара ...

Ивайловград пробва да вкара в ред каруците 


Ред в ползването на каруци ще се опита да вкара администрацията в Ивайловград чрез наредба за регистрацията им и изискванията към тях.

Предвижда се забрана превозните средства с жива тяга да се движат в участък по ул. “България” , от кръстовището с ул. „Яне Попов” до ул.”Кап. Петко Войвода”. Целта е да спрат предпоставките за инциденти в централния район.Всички каруци трябва да бъдат регистрирани в общината, да имат талон и табели, за които ще се заплаща такса. „За да участва в движението по пътищата, всяко пътно превозно средство с животинска тяга трябва да има два бели или жълти светлоотразителя отпред, два червени светлоотразителя отзад, а през нощта и намалена видимост - отзад вляво светещо тяло“, пише в проекта за наредба. Задължителни са престилките за екскременти, а животните трябва да имат на челото си бял светлоотразител както и паспорт.Предвидени са и глоби. Така например за липса на светлоотразители, светлоотразителна жилетка и светещо тяло, както и престилка, глобата е по 10 лв.

За липса на регистрационна табела санкцията е 20лв.

Такива наредби отдавна имат редица общини, те обаче съвсем не решават проблема с препускащите сред колите каруци. Това важи и за областния център Хасково. Мнозина виждат решение в проблема единствено в пълната забрана за ползването им и отглеждането на животни в градска среда.

Източник: marica.bg