Ред в ползването на каруци ще се опита да вкара

...
Ред в ползването на каруци ще се опита да вкара
Коментари Харесай

Ивайловград пробва да вкара в ред каруците 

Ред в използването на каруци ще се опита да вкара администрацията в Ивайловград посредством разпоредба за регистрацията им и условията към тях.

Предвижда се възбрана транспортните средства с жива двигателна сила да се движат в сектор по ул. “България”, от кръстовището с ул. „ Яне Попов” до ул.”Кап. Петко Войвода”. Целта е да спрат предпоставките за произшествия в централния регион.

Всички каруци би трябвало да бъдат регистрирани в общината, да имат ваучър и табели, за които ще се заплаща такса. „ За да взе участие в придвижването по пътищата, всяко пътно транспортно средство с животинска двигателна сила би трябвало да има два бели или жълти светлоотразителя начело, два червени светлоотразителя откъм гърба, а през нощта и понижена видимост - откъм гърба вляво светещо тяло “, написа в плана за разпоредба. Задължителни са престилките за екскременти, а животните би трябвало да имат на челото си бял светлоотразител както и паспорт.

Предвидени са и санкции. Така да вземем за пример за липса на светлоотразители, светлоотразителна жилетка и светещо тяло, както и престилка, санкцията е по 10 лева

За липса на регистрационна табела глобата е 20лв.

Такива наредби от дълго време имат редица общини, те обаче напълно не вземат решение казуса с препускащите измежду колите каруци. Това важи и за регионалния център Хасково. Мнозина виждат решение в казуса само в цялостната възбрана за използването им и развъждането на животни в градска среда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР