Реанимирането на зърнената сделка е възможно само ако бъдат изпълнени

...
Реанимирането на зърнената сделка е възможно само ако бъдат изпълнени
Коментари Харесай

Руското външно министерство: Възобновяването на зърнената сделка само при изпълнение на нашите условия

Реанимирането на зърнената договорка е допустимо единствено в случай че бъдат изпълнени систематичните условия, сложени от съветската страна и единствено в случай че съглашението дава отговор на заявените филантропични цели. Това сподели в изявление за ТАСС заместник-министърът на външните работи Михаил Галузин.

„ Нашата позиция остава същата, т.е. първо решение на систематични проблеми: наново свързване на Росселхозбанк към SWIFT, обновяване на доставките на аварийни елементи, основаване на транспортна логистика и застраховка, възобновяване на достъпа на съветските компании до техните задгранични, едвам по-късно разглеждане на опцията за обновяване на Черноморската самодейност и единствено, наблягам, в сходство с заявените филантропични цели ", сподели Галузин.

Високопоставеният посланик означи, че една от аргументите за решението на съветското управление да ограничи черноморската самодейност е потреблението от Киев на морския филантропичен кулоар за военни цели, в това число терористични офанзиви против Севастопол и Кримския мост, бойкот против съветски военни кораби и цивилен кораби. „ Подобни дейности опонират на духа и буквата на съглашението, което, както е известно, беше реализирано за обезпечаване на сигурността на корабоплаването в Черно море ", добави той.

Галузин също напомни, че на 5 юни Киев подкопа тръбопровода за амоняк Толиати-Одеса, макар обстоятелството, че възобновяването на доставките на тази суровина беше „ един от главните детайли на двете съглашения в Истанбул ".

„ Основната причина, за която сме говорили нееднократно, в това число обществено, е неналичието на прогрес по осъществяването на меморандума Русия-ООН за нормализиране на вътрешния експорт на селскостопански артикули. Меморандумът не проработи заради упоритото отвращение на Вашингтон, Брюксел и Лондон да създадат действителни, а не на думи, изключения от своите противозаконни едностранни наказания за съветските храни и торове, обобщи заместник-министърът на външните работи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР