Реанимацията на врачанската болница е останала без дежурен лекар снощи,

...
Реанимацията на врачанската болница е останала без дежурен лекар снощи,
Коментари Харесай

Реанимацията на врачанската болница - без дежурен, двама спешни пациенти откарани в други градове

Реанимацията на врачанската болница е останала без дежурен доктор нощес, по тази причина се е наложило двама незабавни пациенти да бъдат откарани в други лечебни заведения, заяви ръководителят на КТ " Подкрепа " в МБАЛ-Враца доктор Емил Младенов. 

Лекарите в болничното заведение стачкуват към този момент повече от седмица, като упорстват за решения за избавяне на болничното заведение от банкрут. Медиците стачкуваха и през днешния ден пред болничното заведение макар обещанията на властта за това, че се вземат ограничения за подкрепяне на лечебното заведение. 

Животът на двамата пациенти, които е трябвало да бъдат превозени в други градове, е бил в заплаха. 

Дете с изострен апендицит, пред перфорация, е било незабавно превозено в София за интервенция, а пациент с инсулт, изпаднал в кома, е бил откаран в болничното заведение в Монтана.

" Някой би трябвало да понесе отговорност за всичко това, което се случва. По контракта за ръководство тази отговорност се носи от изпълнителния шеф. Така ли се извършват отговорностите в предупреждение – оставяш болничното заведение да катастрофира във всички посоки ", сподели Младенов, представен от bTV. 

Според медиците обещанията на здравното министерство за избавяне на болничното заведение остават за неопределеното бъдеще, а финансовата рецесия се задълбочава. 

По думите на Младенов от началото на седмицата три сестри от отделението по съдова хирургия са напуснали и там към този момент не може да се направи график на дежурствата. 

Днес болничната аптека беше заредена с лекарства. Остават настоящи и обещанията за погашение на забавените заплати за август и септември. Медиците обаче към момента не се отхвърлят от митинга си и имат намерение да затворят основен път Е-79. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР