Реаниматорите ще са първите, които ще преминат обучение как се

...
Реаниматорите ще са първите, които ще преминат обучение как се
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Реаниматорите първи ще минат обучение за медицинските хеликоптери

Реаниматорите ще са първите, които ще преминат образование по какъв начин се оказва първа помощ по въздуха. Това разгласи началникът на ВМА и основен доктор на въоръжените сили ген. Венцислав Мутафчийски пред bTV.

Той изясни, че точно реаниматорите са най-подготвени да се оправят с поддържане на витално значимите функционалности при потърпевш човек, имащ потребност от помощ, което е и доста значимо при избавяне с хеликоптер. Планира се да имаме 6 хеликоптера за цялата страна, които ще са доста добре оборудвани.

Това ще разреши да се стига за 30 минути до болница . В тях ще има един доктор, здравна сестра и ще се транспортира един пациент. Предвижда се подготовка и по какъв начин да се реши при доста потърпевши кой има най-голяма потребност от авиомедицинска евакуация.

Във ВМА към този момент съществува и медицински сестри за оказване на помощ по въздух. Ген. Мутафчийски посочи, че ще се преценя и дали медиците са годни за работа в хеликоптер, тъй като има особености. С това ще се занимава специфична комисия.

Началникът на ВМА добави, че площадките за кацане се прецизират , като здравният министър не инцидентно посещава разнообразни здравни заведения в последните дни. Спешната здравна помощ, изпълнявана по въздух, ще бъде заплатена от страната и ще е налична за всеки жител безусловно гратис.
 До лятото ще се сдобием с два медицински хеликоптера
До лятото ще се сдобием с два медицински хеликоптера

Създадена е нова работна група, с която незабавно се стартира обучаване на медицинските екипи за медицински хеликоптери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР