Реалността е, че нямаме магическа пръчка. Световната ситуация с войната

...
Реалността е, че нямаме магическа пръчка. Световната ситуация с войната
Коментари Харесай

Кирил Петков: Разследванията за корупция са насочани и срещу голяма част от членовете на ГЕРБ

Реалността е, че нямаме магическа пръчка. Световната обстановка с войната подвигна цената на газа до тези равнища. Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти след присъединяване си в годишната среща на бизнеса, проведена от „ Капитал “, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Всички се надяваме, че в случай че ескалацията не продължи с тези темпове, цените могат да се възстановяват най-малко малко “, разяснява той нарастването на синьото гориво след началото на военния спор в Украйна.

„ Вижте какво се случва на международния пазар – цени от рода на 5, 10, 15 и 20 евро на мегаватчас – през вчерашния ден цената беше 114 евро. Ние нямаме български газ, можем единствено да купуваме. Това, че сме се отказали от огромни количества на ниска цена газ от Азербайджан, това си е неточност, която сме създали и никой няма да ни елементарни. Единственото, което можем да създадем, е да следим обстановката и да купуваме газ, когато имаме по-ниски равнища на борсовите цени “, сподели още министър председателят. Той добави, че страната ще продължи да поставя старания увеличените цени да не се отразят толкоз отрицателно на бизнеса и семействата.

Кирил Петков заяви, че през тази седмица ще инспектира и градежа на интерконектора с Гърция и добави, че с премиера Кириакос Мицотакис всяка седмица си препращат информация за напредването на плана.

„ Надявам се, че до края на юни този план ще бъде приключен. Това е голям приоритет за България и аз съм го взел на ръчно ръководство “, уточни още министър председателят.

По мотив на поисканата оставка на държавното управление от ГЕРБ-СДС, които го разкритикуваха за работата му по време на рецесия, Петков уточни, че причина за това са следствията против корупция.

„ Ако съм на тяхно място, също бих се надявал, тъй като следствията за корупция, които вършим и с Лаура Кьовеши, ще бъдат ориентирани против всички корумпирани, аз съм сигурен - и измежду огромна част от техните членове “, сподели Петков. Той удостовери, че тематиката за корупцията е била измежду обсъжданите и в телефонния му диалог с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР