Реално започна голямото използване на ДПС от партиите в Турция.

...
Реално започна голямото използване на ДПС от партиите в Турция.
Коментари Харесай

Журналист: Започна голямото използване на ДПС от партиите в Турция

Реално стартира огромното потребление на Движение за права и свободи от партиите в Турция. Това сподели пред БНР журналистът от 24rodopi.com На ръководството на Движение за права и свободи му е мъчно да реализира баланс, счита той.

" Не може да се реализира оня рахат-баланс. Когато те употребяват, няма метод да не сбъркаш. Ходове, метафизичен напъни " вълкът утолен, агнето цяло " са обречени на неуспех, на нервно усещане от електорат, евентуални сътрудници и най-много от турския етнос в България. "

Докато до 2 април Движение за права и свободи очакваше помощ, сега  и двата лагера от другата страна на границата чакат от Доган и Карадайъ доста повече от това, което Движение за права и свободи получи в Турция , разяснява Андай в предаването " Преди всички ".

600 000 гласа могат да решат изхода от борбата Ердоган – Кълъчдароглу, посочи той. По думите му тук влизат гласовете на 350 хиляди наши изселници, " които могат да гласоподават и там, и тук ", само че най-малко два пъти повече са тези с корен от България – остарели изселници, които на 14 май ще гласоподават за президент и меджлис.

Мина от дълго време времето, когато към 80 на 100 от изселниците подкрепяха социалдемократи, групировката на Бюлент Еджевит, по-късно на Демирел, по-късно на Дениз Байкал. След появяването на Ердоган и това, което съумя да направи в най-хубавите си години за Турция,  съотношението е към този момент 1:1 – 50% поддържат Ердоган, 50% са за обединената съпротива , разясни Илхан Андай.

Над 10 са социологическите изследвания, като всички те са безапелационни, че ще има балотаж, посочи журналистът. Според него в този момент обстановката е  покрай паритет  и макар че социолозите дават 4-5% за Кълъчдароглу, са безапелационни, че ще има балотаж.

" Пътят към балотажа минава през държанието на Мухарем Индже , който е някогашен сподвижник на Кемал Кълъчдароглу и беше участник на предишните избори. Той е неотстъпчив и се явява самичък, тъй че се върви несъмнено към балотаж. "

" На финала  може да се окаже, че единият побеждава другия с по-малко от 1 милион гласове . Виждате  тежестта на тази изселническа войска  избиратели ", добави Андай.

" Движение за права и свободи малко бяха изиграни от Кълъчдароглу , тъй като неговият анонс гласеше, че идва на ифтар – нещо доста хубаво в свещения месец Рамазан. Карадайъ, откакто почете два дни преди този момент външния министър в Каолиново и Шумен – там имаше ифтар и единствено най-после едно обръщение от Ердоган към изселниците, до момента в който при  Кълъчдароглу, бай Кемал, както му викат, си направи предизборна обиколка по знакови места  (свързани с Възродителния развой – бел. ред). Така  Карадайъ се оказа в конфузна обстановка . Той също държа тирада на фона на напълно предизборните думи на огромния посетител ", уточни в разбора си Илхан Андай.

" Това, което се случи в Кърджали, към този момент нервира Ердоган и екипа му . Това, че Карадайъ два пъти беше с екип при Ердоган -  кафето при Ердоган не е да разказваш след време на внуците си, че си бил в сарая , а да го разчетеш и да изградиш в главата си тактика, по която ще имаш някаква роля – малко значима или повече значима, и в нито един миг не трябва да надскачаш багра си, не трябва да изиграеш ролята и от името на етноса или вярата си. Движение за права и свободи сбърка, като съпровождаше с водача си Карадайъ на всички тези знакови места за Движение за права и свободи. Може би той трябваше да се появи единствено на ифтара в Кърджали, само че пък, знае ли се! Кълъчдароглу е доста остроумен политик. След 10-11 загуби той застана с името си.  Може да се окаже, че Движение за права и свободи играе с ход напред и след 28 май ще може да отиде на едни последващи български избори с доста по-голяма  кошница . "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР