Реално отстъпката от 25 стотинки за литър гориво е факт

...
Реално отстъпката от 25 стотинки за литър гориво е факт
Коментари Харесай

Георги Тенев: Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво вече е факт

Реално отстъпката от 25 стотинки за литър гориво е реалност и всеки може да се възползва на обектите, които имат предпочитание и опция да я дават за горивата, посочени в Закона за държавния бюджет. Това сподели Георги Тенев от Асоциацията на българските търговци на горива в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

За решението дали един търговец да дава такава отстъпка или не водеща е икономическата тежест. „ Със сигурност огромните вериги имат такава опция. За един дребен обект месечно отстъпката ще излезе към 75 хиляди лв., като не броим инвестицията в актуализацията на софтуера и образованието на личния състав ", изясни Тенев.

Софтуерът е нужен, с цел да може да се издаде уголемен фискален бон, в който е отразена е отстъпката, разясни той.

Процедурата лишава сред 5 и 15 минути. Отстъпката важи против даване на ваучър за персоналния си автомобил. Служителят на бензиностанцията ревизира дали е на физическо лице и дали категорията му дава отговор на условията за държавната отстъпка.

Георги Паничарски, който е член на УС на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, разяснява, че бензиностанциите от по-малките обитаеми места няма да могат да се включат в мярката за подкрепяне, тъй като не могат да обезпечат финансов запас за това. „ Около 10-20% от членовете на нашето съдружие единствено ще се включат. 300 лева без Данък добавена стойност е единствено софтуерът. Няма изясненост какъв брой ще коства в края на месеца инсталирането на протокола, с който ще се подават ежемесечните информации към Национална агенция за приходите за зареденото количество гориво и номерата на колите. Това е спомагателен разход ", уточни той.

По думите му по-голямата част от бензиностанциите ще стартират да оферират отстъпката от идната седмица.

Той предвижда, че притежателите на дребни бензиностанции ще бъдат изправени пред съществени финансови компликации и пред заплаха от банкрути.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР