реално е над половин милиард евро – предстои да се

...
реално е над половин милиард евро – предстои да се
Коментари Харесай

Сделката за ЧЕЗ - какви са големите подробности

реално е над половин милиард евро – следва да се изкупуват миноритарни дялове. Това съобщи ръководителят на Надзорния съвет на " Еврохолд " Асен Христов.

Откъде идват тези средства – нарастване на капитала на " Еврохолд " на българската борса, до 80 млн. лв., както и синдикиран заем от огромни интернационалните институции – " Уникредит ", " Райфайзен:, Европейската банка за развиване, Черноморската банка за развиване, по думите на Христов.
 ЧЕЗ Електро спомага на клиентите си при излизане на свободен пазар ЧЕЗ Електро спомага на клиентите си при излизане на свободен пазар
На 10 юни 2021 година изтича крайният период, в който всички небитови клиенти би трябвало да сключат контракт с лицензиран търговец – доставч...

Сделката продължи повече от 3 години, към нея имаше най-различни ползи – към момента нямам пояснение за какво Комисия за защита на конкуренцията първо ни спря, след това ни пусна, може би държавни ползи в съответния миг, заключи Христов пред bTV. Според него, когато " Еврохолд " е показал по-добри доводи пред Комисия за защита на конкуренцията, позицията на комисията за договорката се е трансформирала. Той призна и, че сигурно политическата конюнктура е повлия. А на въпрос дали остарялото ръководство е спирало договорката, отговорът беше, че имало въздействие и в двете направления – политическо лоби, което желае национализиране на ЕРП-тата, както и такова, което желае развиване в частния бранш. Така е на всички места в света, по думите на Христов.

Няма по какъв начин в обществена компания като " Еврохолд " да има прикрит вложител, съобщи още Христов. А на въпрос дали " Еврохолд " има ноухау в енергетиката, отговорът беше одобрителен. А за цената на тока, Христов сподели, че допуска, че цената надали ще се движи по този начин нагоре, както някои плашат хората. " Не считам, че ще има някакво шоково повишаване на тока следващата година, в случай че няма някаква международна рецесия ", добави той.

Около 85 млн. лв. годишно, като към този момент първият утвърден интервал на вложения от КЕВР е 3 години, ще бъдат влагани от " Еврохолд " в ЧЕЗ.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР