Реалните преговори на Продължаваме промяната с ДБ, ИТН и БСП

...
Реалните преговори на Продължаваме промяната с ДБ, ИТН и БСП
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова вижда тежки червени линии в преговорите на ПП

Реалните договаряния на " Продължаваме промяната " с Демократична България, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия за сключване на съдружно съглашение стават на второ и трето равнище. Винаги при договарянията е по този начин и там се случват договарянията. Това, което прави усещане, е, че тематиките са повърхностни , прескача се механизмът, приказва се популистки за една насилствена коалиция, която би трябвало да прескочи всички бариери в името на властта. Това съобщи политическият психолог и анализатор проф. Антоанета Христова пред Българска национална телевизия.

По думите на проф. Христова първата специфичност е, че има камери по време на договарянията, които по разпоредбите на договарянията не би трябвало да участват там. Камерите играят ролята на насила и в случай че намерят алена линия по политика за разрушение на обединението, да се съобразят с камерата и да имат лимитирани благоприятни условия за коментар, разясни проф. Христова.

Тя посочи, че има доста тежки червени линии със правосъдната промяна и това, което се вижда от договарянията, не е реалити спектакъл. За това от кое място ще дойдат парите, ще дойдат огромни спорове. Това, което споделям, е, че реалитито не е правилно, реалитито е една мъгла върху действителните процеси, които се случват. Въпросът е малцинството, което е интензивно и има вяра, дали и по какъв начин ще получи своята премия за дадения толеранс, акцентира проф. Христова.
 Политическа партия предлага отдалечената работа да се запише в Кодекса по труда
Политическа партия предлага отдалечената работа да се запише в Кодекса по труда

Преговарящите партии не взеха съвсем никакви дефинитивни решения по обществените тематики

Според нея има доста огромна мъгла по отношение на ръководството на Кирил Петков и Асен Василев, като действително към момента не е забелязан резултатът. Ако има държавно управление, посланието е, че

Тя не знае ДСБ от Демократична България по какъв начин ще продължи в цялото инженерстване , което допуска, че би трябвало да се събере и ускори лявото пространство. На ДСБ му следва тежко бъдеще, ще би трябвало да взима решение и ще би трябвало да взема решение вътрешни спорове. Там ценностният конфликт е толкоз огромен, че е сложил под спорове всички - и водачите вътре, и гласоподавателите, сподели проф. Христова.

Според нея за ГЕРБ е значимо дали ще бъдат устойчиви по време на рецесията си, или не. Борисов е нужен за ГЕРБ, само че в позицията на това да се преодолее опозиционният стадий на партията . Ако не се оправи, за в бъдеще няма да е нужен, само че към този момент е нужен, сподели проф. Христова.
 Болниците да не са търговски сдружения, разискват Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България Обновена
Болниците да не са търговски сдружения, разискват Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България

Клиничните пътеки да не отпадат като механизъм за надзор на качеството

За нея е значимо дали тези хора, които дават толеранс на Политическа партия да прави политика и да хвърля мъглата си, могат да чакат нещо и дали ще си го получат. Ако не си го получат, може да има доста тежки последствия, предизвести проф. Христова.

Политологът Христо Панчугов, който също участва в студиото на Българска национална телевизия, дефинира договарянията като реалити, само че би трябвало да се види какво ще излезе от тях. Това, което се следи, е под силата на голям напън и партиите си дават сметка, че при едни нови избори, могат да останат отвън Народното събрание , уточни Панчугов.

Според него би трябвало да се прояви водачество и по какъв начин ще бъдат отсети цели, кое ще бъде дневният ред на държавното управление и кой ще бъде водач на държавното управление. Много значимо било диалозите да бъдат обществени, с цел да се види какъв шантаж се правил. Пасивността не е артикул сама по себе си и от поредицата избори политиците не могли да дефинират явен модел на политическа смяна в България. Трябва да се ориентираме какво стои зад всеки един от политически планове , би трябвало да се види къде има свободен капацитет от гласове и по какъв начин да ги притегли, уточни Панчугов.
 Правителство
Правителство " орел, рак, щука и охлюв " чака проф. Пламен Киров

Започват договарянията сред четири партии за сформиране на кабинет

Той не вижда проблем да има съдействие сред леви и десни, само че въпросът е по какъв начин си показват бъдещето на България. Ако нищо не се намеси в разделянето антиГЕРБ, тъй че да запълни вакуума, ще се види развой на радикализация и разпад на политическата и партийна система, предизвести Пангучов.

Самият проблем не е " Възраждане " сега, само че въпреки всичко партията на Костадин Костадинов има покачваща се наклонност. Тази наклонност на радикализация на обществото е артикул на вакуума в политическото пространство , сподели още Пангучов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР