Реалните мотиви за искането на оставката на председателя на ДАНС

...
Реалните мотиви за искането на оставката на председателя на ДАНС
Коментари Харесай

Радев: Денков не разбира задачите на ДАНС, правителството иска да овладее службите

" Реалните претекстове за настояването на оставката на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев са известни от дълго време и те стоят в оня запис. Те целят преодоляване на службите. Една власт е мощна със съблюдаване на закона, а не с позиционирането си над него ", съобщи президентът Румен Радев.
 
" Внимателно слушах премиера Денков в петък. В закона за ДАНС ясно са посочени основанията за освобождение на ръководителя на ДАНС и измежду тях не попада липса на доверие от страна на премиера. По логиката на министър-председателя държавното управление би трябвало да си подаде незабавно оставката, тъй като голямо болшинство от българите им нямат доверие. Те са се стиснали крепко един за различен ", разяснява президентът.
 
 Николай Денков Николай Денков Източник: Пресцентър на Министерски съвет
Радев е на мнение, че Николай Денков не схваща функциите и дилемите на ДАНС. " Ще се срещна с показаните претекстове от премиера, не мисля, че би трябвало да се употребяват изборите като сюжет за нова поредна офанзива. От претекстовете, които показа министър председателят в петък, остава усещане, че оставката на Тончев се желае, тъй като е спазил закона, а не тъй като е нарушил закона ", счита президентът.
 
Правителството и министър председателят би трябвало да насочат вниманието си към дейностите на зам.-министъра на електронното ръководство, откъдето в действителност потегля саботажът, добави Радев, представен от БГНЕС.
 
В деня след балотажа президентът разяснява, че локалната власт ще би трябвало, с изключение на всичко, да се оправя и с следствията от рекордно ниската изборна интензивност и намалената към този момент легитимност. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР