Реална борба от страна на институциите и неправителствените организации в

...
Реална борба от страна на институциите и неправителствените организации в
Коментари Харесай

Сдружения изпращат в МОН жалба срещу розовите тениски в училище

Реална битка от страна на институциите и неправителствените организации в битката с насилието в учебното заведение няма.

Това съобщи през днешния ден Людмила Дукова , ръководител на Български наставнически централен комитет, която участва на акция пред Президентството в столицата под надпис " Има ли цвят насилието ". Тя изясни, че акцията е против формалните начинания на Неправителствени организации, като тази през днешния ден в Деня за битка против насилието, в българските школа децата да са с розови тениски.

" Днес е ден на битката с издевателството в учебното заведение, методът, по който се прокламира този ден ни тормози. Какъв цвят фланелка да сложим - розов, златен? Има ли цвят насилието ", попита Дукова.

Тя е безапелационна, че " формалното демонстриране на положителни планове не прави работа, нито от страна на институции, нито от страна на Неправителствени организации, които се занимават в тази сфера ".

" Розовата фланелка е знак за напълно други неща, които се промъкват под напълно други планове ", сподели още Людмила Дукова. За нея носенето на тениски в битката с насилието е " повърхностна самодейност, която подменя действителните проблеми с подготвени изрази ". И даже акцентира на обстоятелството, че в Западна Европа в мъжката мода от дълго време розовото е цвят.

Акцията на родителските комитети през днешния ден е митинг против това, че " всички държавни институции елементарно клякат против начинания, идващи извън ".

Протестът против задължаването на децата да носят розови тениски в учебно заведение ще бъде изпратен под формата на тъжба в Министерство на образованието и науката още през днешния ден.

Акцията е подкрепена и от други наставнически групи и комитети като " Български жанр ", " Обединени за децата ", " Разбунена София ", " Защита на децата ".

По време на самодейността сходно мнение изрече и Михаела Божанкова от Сдружение " Български жанр, единен за децата ". Тя изясни пред news.bg, че " един ден в годината не се бори с насилието в учебно заведение , учи децата не да нямат експанзия, а да носят розови фланелки ".

Тя поддържа още в Министерство на образованието и науката да бъдат изпратени разнообразни действителни хрумвания за поддръжка с битката с насилието в учебно заведение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР