Реализирането на сделката за доставка на руски зенитно-ракетни комплекси Триумф

...
Реализирането на сделката за доставка на руски зенитно-ракетни комплекси Триумф
Коментари Харесай

След среща Путин - Ердоган: Русия и Турция задълбочават сътрудничеството си

Реализирането на договорката за доставка на съветски зенитно-ракетни комплекси " Триумф " за Турция е приоритет и за Москва, и за Анкара. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин, който одобри през днешния ден в Кремъл турския си сътрудник Реджеп Ердоган. Двамата започнаха стъпки към огромно увеличение на размера на двустранната търговия.

Путин одобри Ердоган за трети път тази година и през днешния ден в Кремъл двамата още веднъж демонстрираха огромна воля за задълбочаване на двустранното съдействие.
Владимир Путин, президент на Русия: Договорихме се и по-нататък да укрепваме двустранното съдействие в духа на многоплановото партньорство.
Акцент на тази среща беше подложен върху търговията. Путин означи, че стокообменът се е нараснал през предходната година с 16% до 25 милиарда $, а Ердоган на скок до 100 милиарда - посредством унищожаване на оставащите ограничавания в търговията и прекосяване към покупко-продажби в рубли и лири.

" Стратегическо " - по този начин двамата президенти дефинираха енергийното партньорство.
Реджеп Ердоган, президент на Турция: Поставихме основите на АЕЦ " Аккую " и завършихме морската част на газопровода " Турски поток ".
За " Аккую " Путин означи, че Анкара би трябвало да притегли още вътрешни вложители, с цел да стане подготвена централата през 2023-а - за 100-годишнината на Турската република.

Руският президент назова като предпочитана идната доставка на комплексите С-400 за Турция, против което, отпред със Съединени американски щати, остро възразяват съдружниците на Турция в НАТО.
Владимир Путин, президент на Русия: На дневен ред има и други перспективни планове, свързани с доставка на съвременна съветска продукция с военно предопределение.
Ситуацията в Сирия също е била тематика на срещата в Москва. Ердоган съобщи, че турската войска е подготвена за нова военна интервенция там. А Путин уточни, че не престават напъните за реализиране на вътрешнополитически излаз от рецесията.
 Ердоган и Путин на опера в Москва Ердоган и Путин на опера в Москва
Турският президент Реджеп Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин ще се срещнат в понеделник на церемонията по откриването на Турско-руската година...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР