Реализирането на проекта Люлин градина, който включва цялостна трансформация на

...
Реализирането на проекта Люлин градина, който включва цялостна трансформация на
Коментари Харесай

Реализирането на проекта „Люлин градина“ ще струва 1,2 млн. лв.

Реализирането на плана " Люлин градина " , който включва цялостна промяна на 15 дка междублоково пространство в " Люлин " 6, ще коства 1,2 млн. лева, заяви на конференция в Направлението " Архитектура и градоустройство " самостоятелният общински консултант Борис Бонев от организацията " Спаси София ".

Идейният план е създаден от екип млади проектанти на " Спаси София " - арх. Таня Митакева, Богомил Пунчев, Константин Кирилов, ландашафтните архитекти Никол Иванова и Петър Пързулов. Проектът, който специалистите на Спаси София са изработили, ще бъде възложен безплатно на Столичната община, с цел да бъде осъществен.

Главният проектант на София Здравко Здравков уточни, че това междублоково пространство в " Люлин " е едно от дребното незасегнати от реституцията, защото на множеството места в града частната благосъстоятелност в тези пространства е възобновена. Изключително мъчно беше да намерим такова място, в което да няма частен парцел, да има безусловна компактна общинска благосъстоятелност, която да бъде хем предпазена с Подробен публичен проект, хем да бъде допустима реализацията на сходна намеса в обозрим период, уточни Здравков. Той поздрави сътрудниците си архитекти за направения упорит план и сподели, че процедурата е предходна през няколко стадия - идентифициране на парцел, издаване на виза и така нататък

Проектът " Люлин градина " планува основаването на огромна и уредена зелена повърхност с богато озеленяване, алейна мрежа, пейки за сядане и места за отдих и другарство. В парка се възнамерява да има две детски стадиони за дребни и по-големи деца и комбинирано спортно игрище за разнообразни спортове. Проектът включва построяването на осветяване, видео наблюдаване, съвременен дизайн и ландшафтна архитектура.

Борис Бонев посочи, че екипът по изработването на плана е имал цялостната поддръжка на основния проектант на София, както и на кмета на регион " Люлин " Милко Младенов, който също взе участие в конференцията. Това е един план, който демонстрира по какъв начин цивилен организации, администрация и политици могат да работят дружно, с цел да реализират по-добри цели. Бонев осведоми, че ще се бори да има специфична общинска стратегия със подобаващ бюджет, която да разреши най-малко по 10 междублокови пространства всяка година да бъдат изцяло актуализирани. Борис Бонев сподели, че ще упорства планът за парка в " Люлин " да бъде включен в бюджета на Столичната община за 2022 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР