Реализираната капитализация на етер се е увеличила с близо 50%

...
Реализираната капитализация на етер се е увеличила с близо 50%
Коментари Харесай

И институционалните инвеститори започват да купуват етер, сочи анализ

Реализираната капитализация на етер се е нараснала с близо 50% през януари до момента и тя реализира нова рекордна стойност над 70 милиарда $, съгласно CoinMetrics.

Данните демонстрират, че осъществената горна граница на Ethereum се е нараснала повече от три пъти, откогато спадна под 25 милиарда $ по време на злополуката " Черен четвъртък " през март 2020 година

Показателят за осъществена капитализация пресмята цената на предлагането на криптоактив според от това по кое време всяка единица е била последно преместена по веригата. Индикаторът се стреми да оцени фактически платената цена за всеки етер в обращение, вместо просто да умножи настоящата цена по общото предложение, както прави пазарната граница. Реализираният предел обаче не може да регистрира койни, които се търгуват единствено на централизирани тържища и не се движат по веригата.

Индикаторът е планиран да предложи метод за компенсиране на изгубени или непотърсени монети, като се пренебрегва тяхната оценка от момента, в който всяка единица е била трансферирана за финален път във веригата.

Като пренебрегва колебаещата се капитализация на неактивните монети, осъществената капитализация служи като сигнал за това по кое време нов капитал се влива на даден пазар, като CoinMetrics заключава, че доста нови вложители може да са купували от опитните етер китове по време на бичия пазар през януари.

Докладът също по този начин отбелязва 5% скок в броя на портфейлите етер, съдържащи повече от 10 хиляди единици от криптовалутата, като сега 1 241 портфейла държат етер в размер на 13,8 млн. $ или повече. Затова CoinMetrics заключава, че " институционалните вложители стартират да купуват етер ".

Ръстът на осъществената капитализация на криптовалутата наподобява надмина този на биткойн през предходната година, като Glassnode заяви, че осъществената капитализация на биткойн е повишена с 50% от началото на 2020 година към 15 декември. Данните на CoinMetrics демонстрират, че Ethereum е имал растеж от 85% през същия интервал.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР