Реалистично погледнато, ваксинирането срещу COVID-19 няма как да започне преди

...
Реалистично погледнато, ваксинирането срещу COVID-19 няма как да започне преди
Коментари Харесай

СЗО: Не очаквайте масови ваксинации срещу коронавирус преди 2021 година

" Реалистично видяно, имунизирането против COVID-19 няма по какъв начин да стартира преди началото на идната година ". Това сподели на обществено събитие в обществените мрежи изпълнителният шеф на програмата на СЗО за изключителни обстановки Майк Райън.
През последните дни непрекъснато идват обнадеждаващи вести за пробив в създаването на ваксини. Най-напред в самобитната конкуренция е университетът в Оксфорд, откъдето оповестиха, че са провели сполучливо тествания върху хора, като единствено с първата доза са постигнали имунен отговор в 90% от доброволците. При останалите 10 на 100 антитела са били получени след наново слагане на имунизацията.
Въпреки положителните вести обаче, от Световната здравна организация през днешния ден припомниха, че първата всеобща приложимост на ваксини против ковид не може да се чака преди началото на 2021 година. Експерти считат, че даже сходен период би бил невъобразим и би трябвало да се преглежда като голям триумф, тъй като създаването на ваксина обичайно лишава години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР